Hoofdmenu

Roda JC Kerkrade heeft overeenstemming bereikt met AS Saint-Étienne

Roda JC Kerkrade heeft overeenstemming bereikt met AS Saint-Étienne over de transfer van Benjamin Bouchouari. De middenvelder stond nog tot en met de zomer van 2024 onder contract in Kerkrade, maar kiest nu voor de overstap naar Franse voetbalclub.

HET BEGIN. Benjamin Bouchouari, geboren op 13 november 2001 in het Belgische Borgerhout, begon zijn carrière bij de jeugd van RSC Anderlecht, waarna hij via KRC Genk en KV Mechelen in 2017 bij Willem II belandde. Dit leidde uiteindelijk niet tot zijn doorbraak, waardoor hij in 2019 de overstap naar Fortuna Sittard maakte. Ook hier kwam de jonge Belg niet tot speelminuten in het eerste elftal, waarna hij in de voorbereiding van het seizoen 2020-2021 bij de hoofdmacht van Roda JC aansloot. Zijn officiële debuut maakte de behendige middenvelder op 9 november 2020 in de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Vijf dagen later stond Bouchouari in de basisopstelling tijdens de gewonnen derby tegen MVV Maastricht (2- 0).

DOORONTWIKKELEN. Bij Roda JC heeft Bouchouari de kans gekregen om zijn eerste stappen in het betaald voetbal te zetten en met succes. In december 2020 tekende hij zijn eerste profcontract. Door zijn stormachtige ontwikkeling groeide hij snel uit tot een van dé smaakmakers van Roda JC. De 20-jarige Belg kwam in totaal 69 keer in actie in het geel-zwart.

“Dit is het beleid wat wij als club willen nastreven; jonge, talentvolle spelers de kans geven om zich bij Roda JC te ontwikkelen”, aldus algemeen directeur Jordens Peters. “Natuurlijk gaan we de voetbalkwaliteiten van Benji enorm missen, maar we geven hem graag de ruimte om zich in een andere competitie verder te ontwikkelen. Daarbij was het een aanbod welke wij als club in opbouw niet konden weigeren; voor Roda JC en KKD-begrippen is dit een fantastisch bedrag. Het is goed om te zien dat het technisch beleid wat twee jaar geleden is ingezet zijn vruchten afwerpt.

IETS TERUG GEVEN. Afgelopen januari zette Bouchouari zijn handtekening onder een overeenkomst voor een langer verblijf in Kerkrade, nu kiest hij voor een buitenlands avontuur. “Roda JC gaf mij de kans om mezelf te bewijzen en de trainer heeft mij vanaf het begin veel vertrouwen gegeven. Daarom wil ik, via deze transfer, iets teruggeven. Ik zou het niet netjes vinden om gratis de deur uit te lopen.

Mijn ouders hebben dezelfde gedachte, zo ben ik opgevoed. Ik weet wat ik wil en probeer heel ver te komen”, aldus Benjamin Bouchouari.

Communicatie Roda JC en Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno