Hoofdmenu

Zomerkamp 2022 Hoogstpersoonlijk – Dag 4

Gisteravond nam Marieke de honneurs waar en rond de klok van twee waren de lichten overal uit. Het werd stil op de Bekerhof en de muggen hadden vrij spel. In de ochtend kwam daardoor de een na de ander vertellen waar ze allemaal muggenbulten hadden gescoord. Vandaag waren Khalil en Thalita jarig, de een werd 12 en de ander 9 jaar. Net als Robrecht, die twee dagen geleden jarig was, kregen ook zij een eigen verjaardagskroon, een cadeautje en werden ze eerst in de kleine groep en daarna door de hele groep toegezongen.

We waren net klaar met het ontbijt toen de hulpbisschop in vol ornaat binnenkwam. Vandaag zou hij in de mis voorgaan en dat deed hij met verve. Hij legde ons het evangelie uit. In het verhaal werd verteld dat de bruiloftsgasten van de koning maar niet op de bruiloft aankwamen, omdat zij moesten werken. De koning ging daarop naar de kruispunten der wegen om alle anderen uit te nodigen, zodat er toch gasten zouden zijn. Zo is het ook met ons; Jezus kwam ooit ter wereld voor zijn eigen volk, de Joden. Uiteindelijk voelden zij zich niet tot Hem geroepen en heeft Jezus zich gericht op alle mensen die niet-Joods zijn, oftewel ‘de heidenen’. Ieder van ons is sinds dat moment uitgenodigd om bij Jezus te komen.

Helaas zijn wij vaak druk, met werken, sporten of uitslapen, en vergeten we door de beslommeringen van elke dag dat wij naar de kerk kunnen gaan, net als de bruiloftsgasten van de koning! Dit is natuurlijk zonde, omdat Jezus eigenlijk een ‘emulgator’ is (ja, een moeilijk woord, dat we nu allemaal snappen!

Zoals water en olie zich niet samen mengen, zo kunnen wij ook niet altijd goed met anderen opschieten. Onze emulgator, het stofje dat ervoor zorgt dat water en olie uiteindelijk toch gaan mengen, is Jezus en Hij zorgt ervoor dat we vanuit ons eigen standpunt naar andermans standpunt gaan kijken. En dat, zoals iedereen wel weet, is soms hard nodig. Binnen een huwelijk, binnen een gezin, tussen vrienden of tussen klasgenoten. Dus niet: de wereld draait om mij hoogstpersoonlijk en ik hoef me verder van niets of niemand iets aan te trekken, maar: ik weet mij hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor alles wat om mij heen gebeurt.                                                                                                                                                                                                         voor meer lezen en foto’s klik op deze link.