Drie duels gespeeld, tweemaal winst voor MVV. Na de 3-1 zege op NAC, afgelopen maandag, kwam de ploeg van coach Maurice Verberne tegen ADO Den Haag tot dezelfde score. Tweemaal winst binnen vijf dagen, een ongekende score in de Limburgse hoofdstad.

Strijd en passie waren de gevleugelde woorden binnen de Maastrichtse ploeg. Nauwelijks waren de laatste tonen van het Maastrichts volkslied door Beppie Kraft de sfeervolle Geusselt in geslingerd, of de eigen aanhang kon na amper vijftien tellen aan het feest: Koen Kostons rondde een voorzet van Mart Remans prima af in de korte hoek. Opnieuw een sterke beginfase van de Sterrendragers, net als tegen NAC toen die tactiek ook rendeerde met een vlotte 2-0. Met een hoog tempo, prima balcirculatie en een degelijke portie lef kon de ploeg van coach Dirk Kuijt vooralsnog alleen maar tegenhouden. Zijn ploeg kreeg gaandeweg wat mogelijkheden, zag vervolgens Kostons een dot van een kans missen om in minuut 23, tot wanhoop van de meegereisde Haagse fans, doelman Hugo Wentges behoorlijk in de fout te zien gaan. Die dacht dat een voorzet van Jarne Streucken over de achterlijn zou gaan maar verkeek zich enorm op de snelheid van Remans die koelbloedig de 2-0 binnen tikte.

Slordig

Of MVV die score voldoende vond? Zeker is dat de ploeg slordiger werd. Het ritme was danig verstoord, de passes kwamen niet bij de juiste kleur. Op die manier hielp MVV zijn opponent meer en meer in de wedstrijd. Gangmaker werd oud-MVV-er Thomas Verheydt: hij schoffelde, schold, dirigeerde, beukte en was opnieuw een toonbeeld van inzet die soms over de grens van het toelaatbare dreigde te gaan. Het was diezelfde Verheydt die voor de 2-1 tekende: nadat ploegmaats driemaal hadden gevuurd op MVV-keeper Romain Matthys was het de bonkige spits die de bal over de lijn drukte.

Onverzettelijk

Na de veldwisseling – Livramento verving Kostons – kwam MVV, onbedoeld, wat meer onder druk. Even hing de gelijkmaker in de lucht, hachelijke momenten bij Haagse corners waarbij doelman Matthys grotendeels werd ‘opgesloten’ in zijn doelgebied.

Verdedigend kreeg MVV meer grip, zag ADO er alles aan doen om die gelijkmaker te produceren. De Maastrichtenaren toonden een behoorlijke portie onverzettelijkheid, veroverden veel afgeslagen ballen en vonden een prima ondersteuning vanaf de tribunes van de eigen fans. Een voetbalgevecht pur sang waarbij MVV nog een extra vaatje energie aanboorde. ADO miste de 2-2, Livramento tekende in minuut 80 voor de verlossende 3-1. ADO begreep dat er niets meer te halen viel, zag Verheydt nog was sleurwerk verrichten de cijfers op het scorebord veranderden niet meer.

Foto Frits Feuler

Maandag 29 augustus gaat MVV op bezoek bij eredivisie-degradant Heracles, zondag 4 september (12:15 uur) is Roda JC te gast in De Geusselt.

Opstelling MVV: Matthys; Waem, Zeegers Rico, Souren, Remans, Kostons (Lavrimento), Dzepar, Blummel, Steueckers, Labylle, Zeegers Tim.

Cover ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie