Zaterdag 3 september Zwaailichtendag 2022 in Kerkrade

Zaterdag 3 september vindt op de markt in Kerkrade van 10.00 tot 17.00 uur de Zwaailichtendag 2022 plaats. De Zwaailichtendag is een leuke dag voor jong en oud. 

De Zwaailichtendag is inmiddels een traditioneel en drukbezocht gratis evenement binnen de Kerkraadse programmering. Bij dit evenement presenteert de brede veiligheidssector zich met voertuigen en personeel vanuit brandweer, politie en ambulancezorg. Ook aanpalende sectoren –  zoals marechaussee en defensie – sluiten aan bij dit evenement. Tevens geven de zwaailichtencollega’s vanuit Duitsland en België normaliter acte de présence. Vanwege de nasleep van de coronacrisis is er momenteel vooral bij de hulpdiensten uit onze buurlanden te weinig capaciteit om een mooie delegatie naar Kerkrade te sturen, waardoor het Euregionale karakter van dit evenement geheel verloren zou gaan. Deze editie wordt kleinschaliger gevierd dan voorgaande edities doordat de hulpdiensten afgelopen tijd flink onder druk hebben gestaan. Hierdoor zijn ze minder uren inzetbaar voor grootschalige inzet tijdens evenementen.

ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie