Onthulling van nieuw kunstwerk D’r Juul op 28 augustus in Heerlen

Zondag 28 augustus 2022, 15.30 uur, is eindelijk de dag gekomen dat de lang verwachte droom uitkomt, D’r Juul wordt geboren. Het nieuwe kunstwerk van en voor Heerlen gemaakt door Les Deux Garçons, dat de trots van Heerlen uitbeeldt, kan eindelijk onthuld worden.

De onthulling vindt plaats tijdens Cultura Nova, voor het bestuur van Stichting D’r Juul is er geen beter moment voor te stellen en zijn ze ontzettend vereerd met deze samenwerking (www.drjuulheerlen.nl).

Tijdens een kort programma zal Juul door peetoom Burgemeester Roel Wever, vaders Roel Moonen en Michel Vanderheijden van Tinteren en door trotse Heerlenaar Wiel Jongen aan het Heerlense publiek worden voorgesteld.

D’r Juul zal tijdelijk een plek krijgen op het Burgemeester van Grunsvenplein, zodat hij rustig kan aarden en Heerlen aan hem kan wennen. Als D’r Juul wat ouder is zal hij definitief verplaatst worden naar de opgeknapte Promenade.

Toekomst van D’r Juul
Met de onthulling van D’r Juul is fase 1 voor het bestuur van stichting D’r Juul gereed, maar nu begint het pas echt. D’r Juul is een beeld dat tot leven moet komen en een betekenis heeft voor Heerlen. Op de eerste plaats staat D’r Juul symbool voor de trots van de Heerlenaar, we komen van heel ver en we hebben al ontzettend veel bereikt in onze mooie stad, maar vergeten heel vaak dat we daar ook trots op mogen zijn. Juul moet ons blijven herinneren aan de trots op onze stad (www.drjuulheerlen.nl).

Op de tweede plaats en niet veel minder belangrijk moet D’r Juul een verbinder worden. Het bij elkaar brengen van mensen van jong tot oud. Het bestuur is bezig met het samenstellen van lesmateriaal voor scholen, hierin staan kunst en de geschiedenis van Heerlen centraal. Kinderen op een jonge leeftijd laten kennismaken met de schoonheid van onze stad, zodat ze altijd trots eraan verbonden blijven. Als vervolg op het lesmateriaal wordt er ook hard gewerkt aan een boekje over D’r Juul, dat kan ondersteunen bij het voorlezen of zelf lezen van kinderen.

Daarnaast wordt er nog hard gewerkt aan projecten voor senioren en ouderen. Maar niet te vergeten is D’r Juul de verbinder die de ondernemers binnen onze stad kan samenbrengen, samen in gesprek gaan over mogelijkheden die onze stad heeft te bieden. We zijn daarom als bestuur ontzettend blij dat Ondernemersfonds Heerlen zijn vertrouwen en ondersteuning in ons heeft uitgesproken. D’r Juul gaat ondersteunen om Heerlen nog trotser te maken en deze parel nog meer te laten stralen. Wiel Knipa zong in zijn liedjes al over dat menneke uit Brussel, laten we als Heerlenaren het vertrouwen uitspreken dat over een aantal jaren iedereen naar Heerlen wil komen om D’r Juul te zien.

‘In Heerlen kan echt alles!’
Zal d’r Juul je dan vertellen
De stad maakt hem zo trots,
Dat zijn buik ervan gaat zwellen.

Over Stichting D’r JUUL
Stichting D’r JUUL bestaat uit een groep inwoners van Heerlen, die het initiatief heeft genomen om een groot beeld te maken als symbool voor Heerlenaren, die trots zijn op hun stad.

Foto Stichting D’r JUUL

Geef een reactie