Hoofdmenu

Roda JC verliest thuis wedstrijd van NAC Breda

De eerste helft begon Roda JC sterk en met veel druk naar voren. Hieruit volgde meteen enkele kansen. Tot ongeveer 20 minuten was Roda JC heer en meester op het veld. Echter rond de 20e minuut kwam NAC Breda meer in het spel wat in de 26e minuut resulteerde in een goed genomen vrije trap die voor de voeten van  Kaj de Rooij valt, die hem in de goal loopt.

Na de 0-1 van NAC Breda is Roda het even kwijt en lijkt pas na 10 minuten weer langzaam het overwicht te krijgen van daarvoor. Ondanks een paar fraaie aanvallen wil de bal er niet in en eindigt de 1e helft met een 0-1 stand.
Meteen in het begin van de tweede helft krijgt Roda JC de volgende tegentreffer te verwerken.

Na de 0-2 lijkt Roda JC het niet meer te geloven. Individuele fouten maken de tweede helft tot een gematigd potje om te zien. Aan beide kanten komen niet echt meer kansen. Pas in de verlenging zorgt Guus Joppen voor een ere treffer. Voordat iedereen dit wel en goed beseft vergroot NAC Breda de voorsprong vanwege een opeenstapeling van blunders in de verdediging van Roda JC. Al met al een slechte pot die het team uit Kerkrade laat zien.

Roda JC Kerkrade: Rody de Boer, Boyd Reith, Guus Joppen, Nils Röseler ©, Terrence Douglas (90′ Sami Ouaissa), Lennard Hartjes, Phil Sieben (61’ Niek Vossebelt), Bryan Limbombe, Xian Emmers, Mohammed Mallahi, Dylan Vente

NAC Breda: Roy Kortsmit, Boyd Lucassen, Anselmo Mac-Nulty, Fabio Di Michelle Sanchez, Alex Plat ©, Ezechiel Banzuzi, Jort van der Sande (74′ Charles-Jeseja Herrmann), Odysseus Velanas, Kaj de Rooij (87′ Moreno Rutten), Sabir Agougil, Tijs Velthuis

SCOREVERLOOP / 1-3:
26′ 0-1 | Kaj de Rooij (Odysseus Velanas)
48′ 0-2 | Jort van der Sande
90+2′ 1-2 | Guus Joppen
90+3′ 1-3 | Odysseus Velanas (Moreno Rutten)

Volgende week volgt de Limburgerse Derby tegen MVV. Met deze instelling en persoonlijke fouten wordt dit een erg lastige pot.

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno