Op vrijdag 2 september komt de Simac Ladies Tour naar Landgraaf. Deze belangrijke meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen start om 12.00 uur op het Sweelinckplein. De finish is rond 15.30 op de Hofstraat.

De etappe die start en finisht in Landgraaf is met de vele beklimmingen in Zuid-Limburg een echte koninginnenetappe. De start vindt om 12.00 uur plaats op het Sweelinckplein/Beethovensingel (voor het Burgerhoes). Geneutraliseerd gaat de koers via het centrum van Schaesberg, de Hofstraat en de Einsteinstraat Landgraaf uit. Daarna zetten de dames koers naar Ubachsberg. Hier rijden zij drie omlopen van 41 km met telkens zes beklimmingen. Ook de welbekende Cauberg zit in de omloop. Na achttien beklimmingen voert de route terug naar Landgraaf waar omstreeks 15.30 uur de finish is gepland op de Hofstraat.

ArchiefFoto®ParkstadActueel

Geef een reactie