Hoofdmenu

4feet9 presents Nothing But Funk (live)

Dansen in De Vondst: 4feet9 organiseert unieke uitgaansavond in Archeologisch centrum Met DJ & Producer
Nothing but Funk 4feet9 organiseert op zaterdag 3 september haar allereerste evenement met bezoekers. Het creatief collectief transformeert De Vondst (Heerlen) in samenwerking met Internationaal Beeldend Theaterfestival Cultura Nova tot een tempel voor elektronische muziek.

Elektronische muziek verankeren 4feet9 heeft zich in de coronacrisis gemanifesteerd als online platform, maar nodigt tijdens deze productie voor het eerst een select aantal bezoekers uit. “We zijn begonnen in de coronapandemie. Vanaf dat moment is het onze ambitie geweest om creatieve jongeren bij elkaar te brengen uit onze gedeelde voorliefde voor elektronische muziek,” vertelt Brent Bemelen, Managing Director van 4feet9. “Ons ultieme doel is om elektronische muziek voor eens en altijd te verankeren in onze regio, voor zowel DJ’s en Producers als publiek. Dat we dit nu met bezoekers live op een unieke locatie mogen doen, is voor ons de kers op de taart.”
Verbonden met de regio Het platform, dat een podium biedt aan gevestigde namen en jong talent, heeft zich sinds hun eerste productie gebonden aan Parkstad. 4feet9 onderscheidt zich door producties neer te zetten op ongebruikelijke locaties als de Zilverzand Exploitatie Beaujean, het Thermenmuseum en de Pliegerhal.

De organisatie slaat hiermee een brug tussen karakteristieke locaties in de Euregio en elektronische muziek. Hiermee nodigt de organisatie jong publiek uit om deze bijzondere locaties op een unieke manier te beleven.
De Zilverzandgroeve 4feet9 zocht eerder de samenwerking met Cultura Nova. In september 2021 zette zij vanuit een on-Nederlandse setting een productie neer in de Zilverzandgroeve van Beaujean. Samen met producer LoMalo en zangeres GINA VOCA wisten zij deze unieke locatie om te toveren tot een muziektempel voor een bijzondere house-set. Een creatief collectief Het creatieve collectief 4feet9 bestaat uit jonge muzikanten, producers en technici
met een gedeelde liefde voor elektronische muziek. Het collectief is opricht in 2020 en heeft inmiddels 12 professionele videoproducties op uitzonderlijke locaties op haar naam staan. Zo sloegen zij verbindingen met o.a. producers, graffiti-artiesten, singer-songwriters en breakdancers.

Van 28 augustus t/m 4 september kun je dagelijks tussen 12:00 en 17:00 een kijkje nemen bij hun expositie “Verbinden in een tijd van afstand”, over het verhaal achter 4feet9.
Alle producties en meer info over het collectief bekijk je hier: https://www.4feet9.nl/

Foto@parkstadactueel.nl/Lucho Carreno