Hoofdmenu

Op 3 en 4 september a.s. viert  Rijvereniging Heihof haar 50 jarig

Op 3 en 4 september a.s. viert  Rijvereniging Heihof haar 50 jarig ( 1 jaar uitgesteld) bestaansfeest. Om dit heugelijke feit te vieren, is er een tweedaags programma samengesteld. Op zaterdag 3 september wordt er tussen 18.30 en 19.30 uur een receptie gehouden, waar de jubilaris gefeliciteerd kan worden met deze mijlpaal. Vanaf 19.30 vinden er een clinic plaats van Jeannette Haazen met een van haar leerlingen, een presentatie van Paardencentrum Heihof, optreden Josh Clemens (www.josh-clemens.com) en verder een korte terugblik op 50 jaar rijvereniging en de officiële opening door de voorzitter. Vanaf 22.00 is er een besloten feestavond.

Op zondag 4 september is er, in samenwerking met Paardencentrum Heihof, een open dag georganiseerd, die voor iedereen gratis toegankelijk is en begint om 12.30 uur.  Gelet op het programma zeker de moeite waard om te bezoeken. De hoogtepunten van deze open dag, zijn de show van Jesse Drent (www.jessedrent.com ), die onlangs, tijdens het Chio te Aken, een soortgelijke wervelende show verzorgde, die veel enthousiasme losmaakte bij het publiek. Deze clinic start om 13.30 uur, inclusief meet and greet met Jesse.  Gevolgd door een presentatie van het team Paardencentrum Heihof, een foto moment en als afsluiting een carrousel optreden van diverse Heihof ruiters. Dit alles vindt plaats op Paardencentrum Heihof, Scherpenseelerveeweg 2 in Landgraaf (Abdissenbosch).

Rijvereniging Heihof, werd opgericht in 1971 , met als doel de ruiters van de manege de mogelijkheid te bieden aan wedstrijden deel te nemen. Begin jaren 80 werd het plan opgevat om ook zelf wedstrijden te gaan organiseren. Mede dankzij manege Heihof en eigenaren van omliggende terreinen, werd dit een overweldigend succes. Vaak kon de term internationaal toegevoegd worden aan dit evenement, omdat er ook vaak werd deelgenomen door Belgische en Duitse combinaties. Naast de wedstrijdsport  is ook  gekeken naar mogelijkheden om de belangen van de ruitersport in de breedste zin van het woord te kunnen dienen. In samenwerking met manege Heihof is er al jaren lang, naast de wedstrijdruiter, ook aandacht voor de recreatieruiter, waarvoor een groot scala aan activiteiten voor georganiseerd worden.

De intensieve en goede samenwerking tussen rijvereniging en Paardencentrum Heihof blijkt een succesformule te zijn, waaruit beide partijen voordeel halen. Dit blijkt o.a uit het prachtige wedstrijd terrein waar ook de rijvereniging over kan beschikken.

Het aantal leden is de 200  gepasseerd en is nog steeds groeiende, waarmee aangetoond wordt, dat men de juiste weg bewandelt.

Een ander wordt ondersteund door diverse sponsoren en met name “Landgraaf verbindt” en de KNHS Regio Limburg.

Foto’s Rijvereniging Heihof« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »