Lezing Monumenten in Kerkrade op dinsdag 6 september als aftrap vande Monumentenmaand

Op dinsdag 6 september trapt Olaf Op den Kamp met een lezing over de Kerkraadse monumenten bij IVN Kerkrade de Monumentenmaand Kerkrade af. In Kerkrade staan diverse historische gebouwen; abdij Rolduc, kasteel Erenstein, Nieuw-Erenstein, de Baalsbruggermolen en Schacht Nulland.

In totaal kent Kerkrade 81 gebouwen die als rijksmonument zijn aangewezen. Veel daarvan getuigen van het mijnverleden, denk aan Schacht Nulland of de mijnwerkershuizen in de witte kolonie in de Hopel. Daarnaast is een aantal kerken aangewezen als monument, zoals de Heilig Hartkerk te Haanrade en de St. Lambertuskerk in het centrum.

Het grootste monument van Kerkrade en een van de grootste van Zuid-Nederland is abdij Rolduc waarbij niet alleen de gebouwen, maar ook het omliggende landschap met de bossen en vijvers een monument vormen. Een bijzonder monument is de Chaussee de l’Abbaye, de historische weg over het plateau bij Rolduc.Tijdens deze lezing aandacht voor deze bijzondere monumenten en voor het historische landschap in Kerkrade.

Aanvang: 20.00 uur in het Sjevemethoes, Sint Pieterstraat 3, 6463 CS Kerkrade. Toegang gratis, vrije gave welkom.

Foto®ParkstadActueel

Geef een reactie