Hoofdmenu

Odyssee: Grieks spektakeltheater op het Lindeplein

Op zaterdag 3 september 2022 vindt op het Lindeplein een voorstelling plaats van het theaterspektakel ‘Odyssee’. De voorstelling begint om 21.15 uur. Toegang is gratis.

‘Odyssee’ is gebaseerd op het Griekse epos van Homerus. Het vertelt het verhaal van de reizen van Odyssee die na de oorlog om Troje over de wateren zwerft. Terwijl hij thuis probeert te komen, vecht hij met monsters en verleidingen en ziet hij hoe zijn bemanning sneuvelt en zijn schip steeds meer schade oploopt.

Beeldende en muzikale voorstelling. Het verhaal van Homerus is zeer uitgebreid, maar is voor deze bewerking teruggebracht tot een krachtige 65 minuten.

‘Odyssee’ is een beeldende en muzikale voorstelling, waarbij gebruik wordt gemaakt van grootse en innovatieve beeldende objecten en machines. Zo wordt Ithaka verbeeld door een toren met weefgetouwen en gaat Circe, de grote verleidster, op een paal 11 meter omhoog de lucht in. Het schip waarmee Odysseus de reis naar huis maakt, verplaatst zich met alle bemanningsleden erop door het publiek heen.

Door de opstelling van het theater staat het publiek midden in de voorstelling.

De voorstelling, op het Lindeplein in Brunssum, begint om 21.15 uur. Het is een avondvoorstelling, omdat verlichting een belangrijke rol speelt in het verhaal. Toegang tot de voorstelling is gratis. Let op: er zijn geen zitplaatsen.

‘Odyssee’, een productie van Theater Gajes, is onderdeel van Festival Cultura Nova. Meer informatie is te vinden op www.culturanova.nl.

Foto Cultura Nova