Hoofdmenu

SEPTEMBER: ACTIEMAAND DE ZONNEBLOEM

 

Als opmaat naar de Limburgse Zonnebloemdag, welke op zaterdag 17 september zal plaatsvinden in het Forum te Roermond, gaan in heel Limburg en zeker ook binnen de regio Kerkrade/Landgraaf vele vrijwilligers de straat op om aandacht te vragen voor het welzijn voor mensen met een fysieke beperking, de doelgroep waarvoor de Zonnebloem is opgericht.

Op meerdere plaatsen, op straten, pleinen of in zaaltjes zullen promotie-stands worden ingericht, vooral ook om nieuwe vrijwilligers te werven. Verder zijn vele afdelingen deze maand actief bezig voor betreffende medemensen een extra pleziertje te bezorgen. Zo vindt er een gezellige muziekmiddag plaats, wordt door meerdere afdelingen aandacht besteed aan de nationale ziekenzondag op 11 september en worden zonnebloemplantjes verspreid onder vele gasten van de Zonnebloem.

Binnen regio Kerkrade/Landgraaf zijn 6 afdelingen actief t.w. de afdelingen Simpelveld, Kerkrade N/O, Kerkrade West/Spekholzerheide, Nieuwenhagen, Ubach over Worms en Schaesberg. Het vrijwilligerskorps bij meerdere afdelingen kan nieuwe vrijwilligers goed gebruiken bij dit dankbare werk.

De Limburgse Zonnebloemdag op 17 september zal ongetwijfeld een gedenkwaardige dag worden met fantastische artiesten vanaf meerdere podia. Vanaf 11.00 uur is binnen en buiten een minifestival  met optredens van meerdere bekende artiesten zoals Hans van Gorp, Maik Kanders en Lenny Kuhr. Er is een informatiemarkt over Zonnebloem-activiteiten en vanaf 14.30 uur een theater en talkshow met medewerking van o.a. Fans Duijts en Lex Uiting.

Via de Limburgse media (TV, radio, teletekst, gedrukte pers) zal voor, tijdens en na deze dag uitvoerig aandacht besteed worden aan dit evenement. De Limburgse Zonnebloemdag vindt plaats in het Forum, Elmpterweg 50 te Roermond.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno