Fortuna Sittard verliest opnieuw thuisduel tegen FC Utrecht. Het werd 3-4.

Voor beide clubs staat er flink wat op het spel. Utrecht is het seizoen niet sterk begonnen en Fortuna wordt geteisterd door interne onrust, de naweeën van het ontslag van Sjors Ultee en de tegenvallende competitiestart. De supporters van Utrecht weten goed de sfeer in het stadion te maken. Met enige regelmaat wordt het Fortuna publiek overstemt door de supporters van FC Utrecht.
Die de wedstrijd ook knallend begonnen. Na het eerste kwartier lijkt de verhouding op het veld al zijn vorm te gaan krijgen. Fortuna lijkt te spelen volgens het credo “alle ballen op Yilmaz” en Utrecht probeert door verzorgd combinatiespel Fortuna zijn wil op te leggen. Na 20 minuten zijn op de business tribune al de eerste fluitconcerten te horen.
Fortuna speelt niet zoals de mensen het willen zien. Erg afwachtend en alleen maar lange ballen. Op deze manier wordt het voor de mensen in Sittard een lang seizoen. Halverwege de wedstrijd is de stand 0-0. Tot aan de 50e minuut is het enige echte vuurwerk niet van de spelers maar komt vanuit het uitvak. Een vuurwerkshow van de Utrecht aanhang die eindigt met een aantal flinke knallen (waarbij bijna een eigen warmlopende speler wordt geraakt).

Erna lijkt Fortuna een opleving te hebben. Maar die duurt maximaal 3 minuten waarna Utrecht weer de druk vol aan zet. Dit resulteert in de 64e minuut in een behoorlijke inschattingsfout aan de kant van Fortuna. 0-1 Bas Dost. De goal van Utrecht lijkt hen even van hun spel te brengen. Guth maakt 5 minuten later vanuit een corner de 1-1. Lang kan Fortuna echter niet genieten van hun treffer. Tirpan maakt in de 68e minuut een lompe overtreding door een speler van Utrecht pootje te haken in de 16. Douvikas benut de strafschop en brengt de stand op 1-2. Waar eerst de aanhang van Utrecht voor een extra “rustmoment” zorgen, krijgen die van Sittard het klaar om het spel stil te laten leggen.

Het gooien van bier en roepen dat de moeder van de scheids een bepaalt beroep uitoefent is de druppel. Lindhout staakt de wedstrijd tijdelijk en geeft aan dat alle spelers de kleedkamers moeten opzoeken. Fortuna weigert dit en blijft op het veld staan. Na een pauze besluit Lindhout de wedstrijd toch voort te zetten. Gevolgd door een ferme waarschuwing dat bij het volgende voorwerp de wedstrijd definitief gestaakt wordt.
Fortuna lijkt weer goed te starten maar zakt al weer heel snel in. Utrecht heeft al weer snel de overhand wat bijna direct resultaat in de 1-3 door Douvikas. Utrecht lijkt weer te verslappen na hun doelpunt. Toornstra probeert de bal weg te trappen in de 16 maar raakt Ferati. Penalty. Yilmaz schiet hem beheerst binnen. 2-3. Deze stand vasthouden is niet aan Fortuna besteedt. Douvikas maakt zijn 3e van vrijdagavond (een pareltje) en zet Utrecht op een 2-4 voorsprong.
In de 6 minuten extra tijd wordt door beiden ploegen nog eens gescoord. Utrecht ziet zijn doelpunt afgekeurd worden en Fortuna mag hem wel tellen. Eindstand 3-4. Zoals vaker gezegd wordt is te zien dat bestuurlijke onrust uitstraalt op het veld. Fortuna laat zien dat zij hier geen uitzondering op zijn. Ondanks de 3 doelpunten laat de ploeg uit Sittard zien dat er iets mis is binnen de selectie.
Fortuna Sittard Pandur, Tirpan, Guth, Siovas, Cox (73 Bassett), Erdogan (45 Ferrati), Duarte, Noslin, Gladon, Seuntjes en Yilmaz.
FC Utrecht Barkas, van der Maarel, ter Avest (59 Klaiber), Redan (59, douvikas), Brouwers, van der Kust (85 Warmerdam) , Toornstra, Viergever, Boussaid (85 Younes), Dost, Sylla