Feestelijke open dag SCHUNCK Muziek en Dans

Feestelijke open dag SCHUNCK Muziek en Dans

Op zaterdag 17 september opent het nieuwe cursusseizoen bij SCHUNCK Muziek en Dans met een open dag. Van 12.00 tot 17.00 uur is het feest in en rondom het Glaspaleis in het centrum van Heerlen.

Tijdens de open dag van SCHUNCK Muziek en Dans vinden er tal van optredens en concerten plaats op het Pancratiusplein. Maar ook in Glaspaleis is er genoeg te beleven. Je kunt deelnemen aan verschillende muziek- of dansworkshops, een muzikaal voorleeshalfuurtje in de bibliotheek, gratis museumrondleidingen bij de tentoonstelling Keith Haring: Grace House Mural, met een speciale dansperformance, of open lessen volgen bij een van de muziekdocenten.

Het spektakel wordt afgetrapt door een optreden van een klassieke zangeres onder begeleiding van het carillon van de Pancratiuskerk.

Finale van de Beste Artiest van Heerlen en tekstwedstrijd Memorabel 

SCHUNCK zoekt voor de tweede keer naar de Beste Artiest van Heerlen. Tijdens de open dag wordt om 16:00 uur op het hoofdpodium op het Pancratiusplein de Beste Artiest van Heerlen uitgeroepen.

Aansluitend vindt er een samenspel onder leiding van de muzikanten van Miserabel plaats. Zij zullen de winnende tekst op hun nummer Memorabel bekend maken en ten gehore brengen.

Samenwerking met Brass Fest Forever . Tijdens de open dag van SCHUNCK Muziek en Dans vindt in Heerlen het Brass Fest Forever plaats. Dit festival heeft als doel de blaasmuziek te bevorderen. Drijvende kracht achter dit initiatief zijn Poppodium de Nieuwe Nor en Miserabel. In de stad zijn, van 14:00 uur tot 20:00 uur, op het Schelmenhofje en het Pancratiusplein nationale en internationale straat-acts van blaasmuziek te zien, met vanaf 20:00 uur in de Nieuwe Nor een programma met de internationale act Shantel & Bucovina Orkestra en de nationaal bekende New Cool Collective.

Het hoogtepunt vindt plaats om 16:30 uur op het Pancratiusplein. In samenwerking met SCHUNCK is er een groot samenspel met minstens 100 muzikanten. Het speciaal door Axel Lindelauf (bekend van o.a. Volumia! en The Originals) voor dit evenement gecomponeerde muziekstuk Memorabel (gearrangeerd door Dave Vreuls o.a. Danish Radio Big Band, Metropole Orkest) zal dan te horen zijn samen met muzikanten uit jeugdorkesten, zangers van SCHUNCK en de rappers van Own Zone Music.

Foto;s Schunck

 

Geef een reactie