Wij zijn de hele dag bereikbaar. Dat kan praktisch en leuk zijn, maar heeft ook nadelen. Als je achter het stuur zit, of op de fiets. Want elke keer als je een berichtje ontvangt, raak je even afgeleid van de weg. Levensgevaarlijk dus,

niet alleen voor jezelf maar ook voor andere weggebruikers. Daarom gaat de landelijke campagne ‘Ik rij MONO’ van start. Doel is fietsers en automobilisten te stimuleren en motiveren om zonder afleiding aan het verkeer deel te nemen. Ook werkgevers worden gestimuleerd om MONO-beleid toe te passen, zodat werknemers zonder afleiding aan het verkeer kunnen deelnemen.

 MONO staat letterlijk voor één of alleen. In de campagne staat het voor met één ding bezig zijn: als je rijdt of fiets, houd je je aandacht op één ding en dat is het verkeer. De campagne richt zich zowel op de automobilist en fietser, als de degene die de berichten verstuurd.

Laat anderen voor vertrek weten dat je onderweg bent. Zo weten ze dat ze jou geen bericht moeten sturen, en kom je niet in de verleiding om te reageren!

Maarten van Gaans, gedeputeerde Mobiliteit: “In het verkeer ben je nooit alleen. Houd daarom je aandacht erbij. Check wat er om je heen gebeurt;

je telefoon kun je later wel checken. Zet hem op stil en ga ongestoord onderweg. Rij MONO!

 Mono zakelijk. Ongestoord onderweg zijn is goed voor de verkeersveiligheid én voor bedrijven zelf. Mono-zakelijk helpt met het zichtbaar maken van MONO in bedrijven en organisaties. Onder meer door de bedrijfsvoering zo in te richten dat medewerkers ongestoord onderweg zijn. Kleine acties om afleiding – via berichten, video calls en sociale media op de mobiele telefoon en andere devices – te voorkomen, kunnen al een groot verschil maken. Door MONO rijden actief uit te dragen, zien steeds meer anderen

het belang daarvan in. Meer info op www.monozakelijk.nl

 ROVL . Verantwoordelijke voor deze campagne in Limburg is het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL). Dit is het onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. ROVL streeft naar nul verkeersslachtoffers. De campagne ‘Ik rij MONO’ past dan ook helemaal bij deze filosofie. Het voorkomen van ongevallen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Samen maken we van de nul een punt!

Meer weten over de campagne? Kijk op: www.rovl.nl.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie