Landgraaf viert 40-jarig bestaan met taptoe, streetparade en vuurwerk

 

 Met ’s middags een grote taptoe en een streetparade met internationaal bekende korpsen en in de avonduren een vuurwerkshow, viert Landgraaf op zondag 25 september het 40-jarig bestaan van de gemeente. Aan de parade en taptoe doen naast tien Landgraafse verenigingen ook vijf bekende gastkorpsen mee: Jong Kunst en Genoegen uit Leiden, de Maastrichtse Verkennersband, de Venlo Caledonian Pipeband en uit Heerlen de Corio Showband en jachthoorn- en trompetterkorps Edelweiss.

Namens de gemeente hebben Jan Heinrichs en Paul Baur de middag en avond georganiseerd, daarbij ondersteund door een aantal vrijwilligers. Fieldmanager van het evenement is Patrick Scheffer. Onder het motto ‘wie jarig is, trakteert’, is het evenement vanzelfsprekend gratis toegankelijk.

 Parade en taptoe. De streetparade begint zondagmiddag 25 september vanaf 13.30 uur vanuit sportpark Heigank. De route is als volgt: Heigank, Brunssummerweg, Debetslaan, 1213 Laan, Oude Landgraaf, Aan de Voeëgelsjtang, Hoogstraat, Wilhelminastraat, Willem Alexanderstraat, Gatestraat, Clausstraat, Wilhelminastraat, Beuteweg en aankomst op sportpark Heigank.

De grote taptoe start om 15.30 uur op het hoofdveld van FC Landgraaf op sportpark Heigank. Die duurt ongeveer twee uur. De speaker is Fer Kousen, bekend van het WMC.  Naast de genoemde toonaangevende gezelschappen van buiten Landgraaf zijn veel plaatselijke verenigingen van de partij. Dat zijn harmonie Sint Caecilia Nieuwenhagen, fanfare Abdissenbosch, Barbara GA, harmonie Laura Waubach, fluit- en tamboerkorps Sint Paulus Schaesberg, fanfare Elisabeth Groenstraat, fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide en fanfare Victoria Rimburg. Ook de schutterijen Sint Joseph Waubach en Sint Hubertus Schaesberg geven acte de présence.

 Vuurwerk ’s Avonds verplaatst het evenement zich naar het voetbalveld van vv Schaesberg op sportpark Strijthagen aan de Hofstraat. Hier begint om 19.30 uur een feestelijke avond met muzikale medewerking van Gipfel Power en Roy Stekhuizen. De avond wordt rond 21.15 uur afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

 Welkom aan iedereen.Wethouder Alex Schiffelers (cultuur): “Ik ben enorm blij dat we erin zijn geslaagd zo’n mooi programma neer te zetten waaraan veel verenigingen uit onze eigen gemeente meedoen. Het was de wens van de gemeenteraad om óók als gemeente iets voor alle inwoners te organiseren. Ik weet zeker dat iedereen hiervan gaat genieten.”

 Burgemeester Richard de Boer: “Je bent stjols op Landgraaf als je ziet wat er allemaal gebeurt. En dan doel ik niet alleen op de taptoe, streetparade en het vuurwerk, maar zeker ook al die andere activiteiten. Prachtig om te zien hoe verenigingen hun activiteiten extra mooi aankleden vanwege ‘40 jaar Landgraaf’. Alles is al voorbijgekomen: sport, bewegen, cultuur voor alle leeftijden, jeugdwerk, aandacht voor de historie. En de komende maanden staan nog prachtige activiteiten op stapel.”

Jan Heinrichs (organisatie): “Het is een hele klus om zo’n evenement in korte tijd te organiseren. Maar Paul Baur en ik hebben veel hulp van vrijwilligers gekregen. Hierdoor hebben we een sterk programma kunnen neerzetten. Niet alleen met landelijke toppers bij de streetparade en taptoe, maar zeker ook de met grote inbreng vanuit Landgraaf zélf. Het is fantastisch om te zien hoe de Landgraafse muziekgezelschappen en schutterijen elkaar hebben gevonden en elkaar ondersteunen om goed voor de dag te komen. Ook het avondprogramma met het vuurwerk is een waardige afsluiter van deze dag. Dit mag je als inwoner van Landgraaf echt niet missen.”

Foto´s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie