Fortuna heeft aan de uitwedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen één punt overgehouden.

Fortuna heeft aan de uitwedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen één punt overgehouden. Ver in blessuretijd kwam de thuisclub op gelijke hoogte, nadat Fortuna door een schitterend doelpunt van de debuterende Oguzhan Özyakup in de tweede helft op voorsprong was gekomen. Het is het eerste punt voor de Sittardse formatie in het huidige seizoen.

N.E.C. nam zaterdagmiddag vanaf de eerste minuut het heft in handen en dwong Fortuna in de verdedigende stellingen. Al in de tweede minuut was de thuisclub dicht bij een voorsprong, een vrije trap van de linkerkant werd door Oussama Tannane met veel gevoel voor het doel gebracht. Van dichtbij kopte Mikkel Duelund hard in, Fortuna doelman Ivor Pandur had een fraaie reflex in huis.

De thuisclub stichtte met name gevaar via vrije trappen. Opnieuw Tannane en kort daarna Lasse Schöne zagen hun inzet net over het doel verdwijnen, terwijl Nany Diamata op aangeven van Tannane wederom Pandur op zijn weg vond, deze maakte de kopbal knap onschadelijk. Fortuna was één keer echt gevaarlijk, Arianit Ferati werd door George Cox fraai vrijgespeeld. In kansrijke positie was de balcontrole van Ferati echter niet goed, waardoor de kans verloren ging.

Oranje international Jasper Cillessen moest pas na 35 minuten écht aan de bak. De N.E.C. doelman tikte een vrije trap van Burak met een prachtige save onder de doellat vandaan. Even verderop in de wedstrijd eiste Fortuna verdediger Cox een hoofdrol op, met een mooie sliding voorkwam hij dat Elayis Tavsan vrij voor doelman Pandur kon uithalen.

Na rust had Fortuna meer controle over de wedstrijd en waren de kansen voor de thuisclub schaarser. Pas na twintig minuten viel de eerste grote kans voor N.E.C. te noteren in het tweede gedeelte, opnieuw via een vrije trap van Tannane. Invaller Ibrahim Cissoko kopte vrij voor Pandur over. Oguzhan Özyakup, na iets meer dan een uur spelen in het veld gekomen, brak na 71 minuten spelen de wedstrijd open met een schitterend doelpunt. Hij kwam vanaf de linkerkant iets naar binnen en haalde hard en zuiver uit, Cillessen verbouwereerd het nakijken gevend: 0-1.

Een andere invaller aan de zijde van Fortuna, Dogan Erdogan, zal met minder plezier terugkijken op de wedstrijd. Hij kwam na 80 minuten in het veld voor Paul Gladon en moest tien minuten later, met twee keer geel op zak, alweer naar de kleedkamer. N.E.C. zette in de acht minuten blessuretijd aan voor een alles of niets offensief. Uit de zoveelste corner voor de thuisclub viel uiteindelijk na vijf minuten spelen in de extra tijd de gelijkmaker, Pedro Marques wist van dichtbij Pandur nu wél te passeren: 1-1. Een duur bevochten punt voor Fortuna in Nijmegen, waarbij ook bij de gasten her gevoel overheerste dat er meer in had gezeten.

Communicatie Fortuna Sittard en ArchiefFoto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie