Vrijdagavond stond Roda JC tegen Jong PSV op de kalender. Over het algemeen heeft Roda het tegen de Jong teams vaak erg lastig. De vaak wisselende samenstelling van deze jong elftallen maken het voor ieder team lastig om zich op voor te bereiden.

De wedstrijd was het beste te omschrijven zoals alle eerdere wedstrijden van Roda JC dit seizoen (met uitzondering de wedstrijd tegen van MVV) “blaffende honden bijten niet”. Roda JC wil wel graag maak op de een of andere manier komen ze niet tot scoren. Ondanks de aanvallende versterkingen lijkt het alsof Roda JC het scoren verleerd is. In de eerste helft is Roda JC een groot deel de bovenliggende partij.

Echter in de score is dit niet terug te zien. Met een stand van 0-0 wordt de kleedkamer opgezocht. Het mooiste moment was het applaus voor een overleden supporter (Wouter) in de 14e minuut.  De wedstrijd tegen Jong Ajax was hij als laatste wens nog aanwezig voor een ere ronde met de spelers. De tweede helft begon Roda JC weer sterk maar opnieuw lukte het niet om er ook een goed vervolg aan te geven.

Uiteindelijk in de 79e minuut opent Jong PSV de score na klungelig verdedigen van Roda JC. Hierna lijkt het alsof Roda JC  weer wakkerder wordt en beginnen wat meer aanvallen aan Roda JC kant. In de 97e minuut lukt het dan eindelijk toch en scoort DylanVente de gelijkmaker.

Met duidelijk hoger balbezit en duidelijk hoger aantal schoten is de eindstand van 1-1 teleurstellend. Je kunt zelfs spreken dat Roda JC 2 punten verloren heeft.