Onthulling herinneringsobject 125 jaar Spoorlijn Herzogenrath-Sittard in Landgraaf

125 jaar spoor door Landgraaf. Het heeft even geduurd maar het industrieel herinneringsobject dat de stichting HEERLCKheyt Schaesberg heeft laten maken door de Landgraafse bedrijven Visser Staal en Relim Metaal is door wethouder Schiffelers in bijzijn van wethouder Smeets onthuld.

De vaste standplaats was na een zoektocht van bijna een jaar gevonden en wel op een hele mooie locatie nabij de brug van de Hoofdstraat tegen de kerkmuur aan. Onder toeziend oog van een aantal geรฏnteresseerden kon de stichting terugkijken op diverse succesvolle activiteiten die in het kader van 125 jaar spoor de afgelopen jaren waren georganiseerd.

Voorzitter Twan Brouns was tevens zeer te spreken over de medewerking van de diverse partijen die er voor gezorgd hebben dat dit mooie herinneringsobject een bijzonder stukje (mijn)historie in Landgraaf eert.

Een identiek herinneringsobject is vorig jaar geplaatst bij het beginstation van de spoorlijn, in Herzogenrath. Nu was Landgraaf aan de beurt en de volgende halte is Heerlen waar een identiek herinneringsobject wellicht dit jaar nog geplaatst zal worden. Tot slot zal wellicht in 2023 op het eindstation van deze 125 jarige spoorlijn het laatste herinneringsobject geplaatst worden en dat is in Sittard.

Fotoยดs stichting HEERLCKheyt Schaesberg

 

Geef een reactie