Geflatteerd verlies voor Sporting Heerlen in tweede bekerduel  

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Voor Sporting Heerlen stond op zondag 11 september de eerste officiële thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. De Brunssumse ploeg uit de eerste klasse genaamd BSV/Limburgia was de tegenstander. Sporting Heerlen verloor vorige week nipt van competitiegenoot GSV’28 en ging dus opzoek naar de eerste overwinning.

 Ruststand gaf wedstrijdbeeld totaal niet weer . Sporting Heerlen kwam in de beginfase goed mee en kreeg via Abdi Hussein na een kleine tien minuten een uitgelezen mogelijkheid voor de openingstreffer. Een te korte terugspeelbal van Noah van Dijk werd door hem echter niet afgestraft.

BSV/Limburgia kwam hierna een aantal keer er doorheen over de linkerflank. Veel meer dan een niet gevaarlijk schot op doel, of een goed geblokte knal kwamen zij echter nog niet. Na 30 minuten spelen diende de volgende kans zich aan voor de thuisploeg. Mohammed Seddiq omspeelde BSV/Limburgia doelman Jurrandy van Dijk maar schoof de bal op de paal en verzuimde dus zijn ploeg te belonen. Slechts vijf minuten later kopte Sporting Heerlen-rechtsback Yorick Krul de bal een totaal verkeerde richting op en gaf hij een niet te missen kans aan Randy Grens die de 0-1 op het scorebord zette.

Vijf minuten later was ex-Sporting Heerlen speler Marwan Bahaali alles en iedereen te snel af op links en legde hij de bal vanaf de achterlijn voor de voeten van Bjorn Broeders die de 0-2 binnenschoof. Vlak voor rust viel ook nog eens de 0-3. Een voorzet vanaf rechts werd niet goed geraakt door Cain Strufer en deze belandde achter doelman Dave Lieffeld in zijn eigen goal.

BSV/Limburgia loopt uit naar ruime overwinning in tweede helft. Het eerste echte gevaar kwam ook in de tweede helft weer van Heerlense kant. De ingewisselde Ali Abdullah krulde een bal vanaf links richting de rechterbovenhoek, maar deze werd knap gepareerd door Jurrandy van Dijk. Enkele minuten later liep de uitploeg verder uit nadat een corner vanaf rechts werd binnengekopt door Jordy Mayunga. Sporting Heerlen kon hierna niet meer echt een vuist maken en creëerde nagenoeg niks meer.

De tussenstand was geflatteerd en dat was ook af te lezen op sommige gezichten. De echte wil om te winnen was er niet meer. BSV/Limburgia liep in de slotfase nog verder uit naar 0-5 via Randy Grens die via een kopbal zijn tweede van de middag maakte. Het slotakkoord was voor Noah van Dijk. In de laatste minuut kopte ook hij nog een bal achter de ingewisselde Sporting Heerlen-doelman Ber Lemmens. Hij bepaalde hiermee de einstand op 0-6.

Susteren laatste echte test. Volgende week op zondag 18 september speelt Sporting Heerlen nog een thuisduel. Tegenstander is dan 1ste klasser Sportclub Susteren. De ploeg kan in de laatste bekerwedstrijd op zoek naar eerherstel en kan zich op gaan maken voor een spannend seizoen in de 2de klasse.

 

 

Geef een reactie