‘Um Mamelis’ houdt culturele wandeling  

 

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar presenteert Veldekekrink Um Mamelis in oktober weer zijn najaarsprogramma met twee bijzondere activiteiten. Op zondag 9 oktober vindt weer de ‘Culturele-literaire-culinaire’-wandeling plaats. Startplaats is deze keer brasserie “De Kornuiten” aan de Rijksweg in Lemiers, waar de deelnemers om 09.30 uur, om 10.15 uur en om 11.00 uur (met een appel en een krentenbol als versterking voor onderweg) kunnen starten. Het inschrijfgeld bedraagt 7,50 euro. Onderweg worden de wandelaars verrast met dialectvoordrachten, cultuurhistorische uitleg, en een vruchtensappenproeverij. Op de pauzeplaats is er natuurlijk koffie met vlaai en muziek. De route is circa 9 km lang.

Het eindpunt is weer bij ‘De Kornuiten’, waar men (bij vooraf-inschrijving) nog kan genieten van een speciaal voor deze gelegenheid gecreëerd gerecht, het wildstoofpotje ‘Aggene Banket’ met als alternatief het kipstoofpotje ‘Pöllepötsje’ (14,50 euro met friet en een kopje koffie na). Uiteraard kan men er ook à la carte eten.

Aanmelden voor deze wandeling kan bij Leny Souren (043-4582799 of leny.souren@ziggo.nl)  of bij Jef Brauers (06-10212183 of jefbrauers49@gmail.com

Euregionale dialectavond bij ‘Um Mamelis’ in de “Kopermolen”
Op woensdagavond 12 oktober houdt Veldekekrink ‘Um Mamelis’ een Euregionale dialectavond met voordrachten uit Vaals, Vijlen, Aken en Kelmis. Voor de muzikale bijdrage aan deze avond zorgt dit keer Ruud Verhoeven uit Gulpen. Deze dialectavond is de tweede editie. De eerste was voor deelnemers en bezoekers een groot succes en smaakte naar meer. De Euregionale avond vindt weer plaats in de prachtige ambiance van ‘De Kopermolen’ in Vaals. De entreeprijs bedraagt 7,50 euro voor Veldeke-leden en 10 euro  voor niet-leden. Let wel: het aantal plaatsen in de Kopermolen is beperkt, dus snelle aanmelding is wenselijk.
Reserveren kan bij Leny Souren (043-4582799 of leny.souren@ziggo.nl)  en bij Jef Brauers (06-10212183 of jefbrauers49@gmail.com)                                                                                                                                 In de voorverkoop zijn vanaf maandag 19 september kaarten verkrijgbaar bij de DA-winkel aan de Rijksweg in Gulpen en bij museum de Kopermolen (Von Clermontplein 1

Foto Huub Schepers

 

Geef een reactie