Een derby die nooit een echte derby werd, de wedstrijd tussen SV Simpelveld en WDZ in de poulefase van de strijd om de KNVB beker.

Ruim veertig minuten zonder enig hoogtepunt. Veelvuldig balverlies door onbegrijpelijke passes. Geen doelgericht aanvalsspel te bespeuren, enkele schoten in de richting van het doel laten we maar zeggen. Vijf minuten voor de rust kwam dan de eerste opwinding. Koen Brands zette strak voor vanaf de rechter flank, Marvin Everartz schoot hard in, maar de SV doelman Stijn Görtzen pareerde uitstekend.

WDZ werd sterker en sterker in de tweede helft, maar het duurde toch nog tot de 63e minuut vooraleer Jeroen Hünen de gasten op een verdiende voorsprong bracht. Hij omspeelde de keeper en schoof de bal beheerst in het lege doel. Tien minuten later verscheen Max van der Linden alleen voor Stijn Görtzen, maar trof diens uitgestoken been. Korte tijd later schoot Jeroen Hünen van buiten de zestien hard op de lat.

Hiermee was alle kruit van WDZ verschoten. De thuisploeg kreeg nog een mooie kans in de blessuretijd, maar het schot ging over het doel heen.

Komende zondag valt de beslissing in de wedstrijd WDZ-RKVVM. Beide teams hebben zes uit twee.

Tekst: Huub Schepers. en Foto’s Wim Lauvenberg.

voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie