Hoofdmenu

Tweede bekerwinst KVC Oranje

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje) en  Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 

KVC Oranje won ook haar tweede bekerduel, nu thuis tegen UOW’02, met 2-1. Door de overwinning heeft de ploeg van de in de zomer van 2023 vertrekkende trainer Paul van Putten een grote stap  gezet richting de knock-outfase van het bekervoetbal. Een gelijkspel volgende week bij Centrum Boys is voldoende om verder te komen.

Een tweetal weken geleden oefenden UOW’02 en KVC Oranje tegen elkaar in Sportpark Terwaerden in Waubach. Oranje-wit won toen vrij eenvoudig met 5-2. Deze keer had de ploeg het beduidend moeilijker. UWO’02 trad aan met een aantal andere spelers en de ploeg van trainer Rodger Pieters bleek nu een stuk stabieler.. Niettemin was er nog steeds een duidelijk verschil in voetballend vermogen waarneembaar tussen derdeklasser KVC Oranje en de één niveau lager acterende gasten. En als het na pakweg twintig minuten 3-0 zou hebben gestaan, had waarschijnlijk niemand verrast opgekeken. De kansen van KVC Oranje waren in die beginfase niet op de vingers van één hand te tellen. Een greep: een schot van Scott Vienerius werd door de prima keepende Sandro Aruvaino van de gasten corner getikt, een kopbal van Ben Vloeberghs spatte uiteen op de lat, in de rebound leek Martijn Sangen raak te koppen, maar werd de bal door Jordy Abel van de lijn gehaald en nog geen minuut later miste Niels Lanckohr in kansrijke positie.

En als jezelf niet scoort, krijg je de rekening gepresenteerd. Ook nu weer werd dat adagium bewaarheid. De in de eerste helft vaker dreigende Tijn Klomp van de bezoekers ging in de zestien van KVC Oranje tegen de vlakte. Een (vermeende) overtreding van Mees Ruiters lag eraan ten grondslag. Scheidsrechter Devon Moerkens uit Landgraaf wees in ieder geval gedecideerd naar de stip. Edwin van Els liet KVC-doelman Lars van der Weide geen schijn van kans: 0-1. Het had niet veel gescheeld of UOW’02 was op 0-2 gekomen, maar Jelle Kösters schoot in het zijnet.

KVC Oranje moest dus in de achtervolging, maar deed dat in het verdere verloop van het eerste bedrijf in een zodanig laag (bal)tempo dat UOW’02 zonder problemen stand kon houden.

Na de hervatting ging de thuisclub een versnelling hoger tewerk. Langzaam maar zeker ontstond er meer dreiging -onder meer via de een aantal keren op rechts doorbrekende Niels Lanckohr- en het was wachten op de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk na een dood spelmoment. Aanvoerder Martijn Sangen van KVC Oranje krulde de bal bij een vrije trap net buiten de zestien richting de linker benedenhoek, maar Sandro Aruvaino tikte de bal met zijn vingertoppen weg. De bal ging niet achter, maar kwam ter hoogte  van de achterlijn bij Scott Vienerius. De uitstekend acterende spelverdeler van KVC Oranje chipte het speeltuig naar de bij de tweede paal staande Chadney Jeukens. De lange verdediger kopte naar Mees Ruiters en die maakte met een frommelgoal -de bal ging via-via tegen de binnenkant van het zijnet binnen- zijn eerdere fout, als je zijn tackle bij de gegeven strafschop zo mag duiden, weer goed: 1-1.

Dat KVC Oranje over veel voetballend vermogen beschikt, bleek nog geen drie minuten later. Het aanwezige publiek kreeg een aanval om van te watertanden voorgeschoteld. Bijna aan het eind van die prachtige creatie zette Chris Frauenrath met een geniaal hakje Chadney Jeukens aan het werk. Die laatste leverde de assist die door aanwinst Shensley Angela op waarde werd geschat. Hij liet doelman Sandro Aruvaino met een laag, droog, schot met zijn rechter kansloos: 2-1.

KVC Oranje verzuimde nadien de score verder uit te bouwen, hoewel kansen daartoe ruimschoots aanwezig waren. Bijna was UOW’02 met een afstandspegel nog op gelijke hoogte gekomen, maar keeper Lars van der Weide van KVC Oranje, die verder nauwelijks in actie had hoeven komen, verhinderde dat.

Komende week gaat KVC Oranje dus op bezoek bij Centrum Boys in Sittard. En zoals gezegd, een gelijkspel is dan voldoende om verder te mogen bekeren.

 « (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »