Hoofdmenu

Zondag 18 september viering 50 jarig jubileum Waltine kapel bij ’t Bakkes.

Er is toch geen mooiere plek om een jubileum te vieren dan bij ’t Bakkes?
En dat gaat zondag 18 september dan ook gebeuren. Een dag vol prachtige blaasmuziek, vers gebakken pruimenvla met een kop koffie en natuurlijk een heerlijk getapt glaasje gerstenat. En of het jubileum van de Waltine kapel nog niet genoeg is ontvangen we ook nog de nieuwe kapelaan.
Kapelaan Taison draagt om 10 uur zijn eerste H. Mis op in Welten en wordt na de Mis door een huifkar opgehaald en, begeleid door deken Bouman en de kerkbezoekers, naar ’t Bakkes va Welte gebracht waar hij door de Waltine kapel muzikaal onthaald zal worden. Bij ’t Bakkes kan iedereen kennis maken met de nieuwe kapelaan.

Daarna kan het feest losbarsten.
Naast de Waltine Kapel zullen ook de Krombacher Muzikanten, de Hölter Jonge en DJ Tim voor de muziek zorgen.

Op 18 september zal tevens een reünie plaatsvinden, waarbij oud-leden van de Waltine kapel worden opgeroepen om vooral ook hun instrument mee te brengen, maar ook iedere andere muzikant/liefhebber wordt in de gelegenheid gesteld om gezamenlijk de Böhmischer Traum uit te voeren o.l.v. oud-dirigent Frans Huynen. Of je een blaas/slag/snaarinstrument speelt dan wel accordeon en/of doedelzak, iedereen wordt van harte uitgenodigd om mee te musiceren en kan zijn/haar muziekpartij opvragen via: huub.eussen@gmail.com

Op 18 september gaat de poort bij ’t Bakkes om 11.00 uur open en om 18.30 uur weer dicht.

Tijdens de Weltesje dreum worden geen broden gebakken. Koffie, thee en vla wordt verzorgd door ’t Bakkes. Drank wordt verzorgd door ’t Patternaat en TOG. John Jansen zal voor de catering zorgdragen.
Aan de stand van de Loorenhof worden appels, jam en honing uit de boomgaard verkocht.

De consumptieprijs tijdens de Weltesje Dreum is € 2,00 en de toegang is gratis.
Er kan bij ’t Bakkes ook gepind worden.

De Weltesje Dreum en de intocht van Kapelaan Taison is een samenwerking tussen: de Waltine kapel, TOG, ’t Patternaat, vereniging de Doom,  kerkbestuur St. Martinus en ’t Bakkes va Welte. Mochten de weervoorspelling voor zondag de hele dag regen melden dan zal de Weltesje Dreum niet doorgaan. Op vrijdagmorgen zal daarover de beslissing genomen worden. Kijk hiervoor op Hoogstamfruitboomgaard “de Loorenhof” Welten

Voor meer informatie kun je een mailtje sturen naar jo@klavora.nl, bel of app 0654271366

Foto ’t Bakkes va Welte en Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 (Volgend nieuwsbericht) »