Heimstaden ruimt samen met Heerlense bewoners zwerfafval in wijk op

Gewapend met afvalgrijpers en vuilniszakken trok woningverhuurder Heimstaden samen met bewoners van de Heugde in Heerlen de buurt in om zwerfafval op te ruimen. Het opruiminitiatief vond plaats in het kader van World Cleanup Day, dat zaterdag 17 september plaatsvindt en waarvan Heimstaden officieel partner is.

Voor de opruimactie stelde Heimstaden de benodigde opruimmaterialen beschikbaar. Met het evenement hoopt de woningverhuurder niet alleen te zorgen voor een schonere wijk, maar wijkbewoners ook op een originele manier met elkaar  in contact te brengen. De woningverhuurder zorgde er daarom voor dat er na afloop van het evenement voor alle deelnemers een hapje en drankje klaarstond.

Thuis is meer dan alleen eigen woning. “Een thuis omvat veel meer dan alleen de muren van de eigen woning,” zegt Frank Didden, regiomanager van Heimstaden Heerlen. “Voor een vriendelijk en duurzaam woonklimaat speelt goed contact met buren ook een belangrijke rol, net als een schone buurt. Een opgeruimde buurt staat netter en verhoogt de leefbaarheid, dat komt ook naar voren uit onze jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoeken. Daarnaast is het natuurlijk ook veel beter voor het milieu, als er geen plastic en ander afval rondzwerft.”

Heimstaden is een van oorsprong Scandinavische woningverhuurder, met in Nederland een woningaanbod van ongeveer 13.500 woningen. Het bedrijf heeft een regiokantoor in Heerlen, waar het aanbod bestaat uit ongeveer 990 woningen.

World Cleanup Day is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij miljoenen vrijwilligers van over de hele wereld samen zwerfafval opruimen. In de week naar deze datum toe trekt Heimstaden in verschillende plaatsen waar het actief is de wijken in om zwerfafval op te ruimen. Behalve in Heerlen ruimde de woningverhuurder deze week ook samen met bewoners op in Amsterdam, Den Bosch, Rotterdam, Groningen en Nijmegen.

Foto  Heimstaden

Geef een reactie