Wie wordt Nederlands Kampioen Stoepranden 2022?   

Jantje Beton organiseert vandaag voor de 6e keer het Nederlands Kampioenschap Stoepranden. Samen met sponsoren Univé en Raak stimuleert Jantje Beton om, via lokale organisaties, kinderen te laten spelen, bewegen en elkaar te ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland.

Stoepranden is een actief balspel, waarbij de bal precies de stoeprand aan de overkant moet raken.

Het populaire balspel wordt al jaren buiten op straat gespeeld door jong én oud. “Daarom past het zo goed bij Jantje Beton”, zegt Dave Ensberg-Kleijkers (directeur-bestuurder Jantje Beton). “Wij willen dat alle kinderen dagelijks kunnen buitenspelen en bewegen. Dit is niet voor elk kind vanzelfsprekend: drie op de tien kinderen speelt bijna nooit buiten. Met onze activiteiten, waaronder het NK Stoepranden, hopen we dan ook zoveel mogelijk kinderen te bereiken. Zodat ze lekker naar buiten gaan.”

Raak, de nieuw sponsor, Supporter van Buitenspelen onderstreept dit belang. Eva Dickmann, Raak: “Wij vinden het belangrijk om kinderen aan te moedigen om meer buiten te spelen, zich persoonlijk te ontwikkelen, om vrienden te maken en vooral om plezier te maken!”

Sponsor Univé heeft zich ook dit jaar weer hard gemaakt voor dit goede doel. Jellie Ponne, Univé: “Sporten en bewegen is belangrijk voor ons allemaal. Voor jong en oud, met of zonder beperking. Je vermindert de risico’s op gezondheidsklachten, je blijft gezond en fit, zit lekker in je vel en je ontmoet ook nog eens mensen. Als Supporter van Sport stimuleert Univé sporten en bewegen. En dit begint natuurlijk bij kinderen. Door ze op jonge leeftijd kennis te laten maken met sporten en bewegen. Het NK Stoepranden is een mooi voorbeeld hoe we samen met Jantje Beton kinderen in bewegen krijgen.“

In de afgelopen maanden streden meer dan 15.000 kinderen in 110 deelnemende plaatsen door het hele land in lokale voorrondes voor een finaleplek. De honderd finalisten van de lokale voorrondes doen zondag 18 september een gooi naar een podiumplek tijdens de landelijke finale in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Wethouder Mark Lauriks (Bestaandszekerheid en Leefbare Wijken, gemeente Arnhem) en Jantje Beton directeur Dave Ensberg-Kleijkers trappen af met een potje stoepranden, waarna de wedstrijden officieel beginnen.

Details landelijke finale van het NK Stoepranden:

Wat Landelijke finale NK Stoepranden 2022
Wanneer Zondag 18 september 2022
Waar Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem

Tijd 10.30 uur Feestelijke opening
Dave Ensberg-Kleijkers | directeur Jantje Beton en
Mark Lauriks | wethouder Bestaanszekerheid en Leefbare Wijken, gemeente Arnhem
10.40 uur Start wedstrijden
14.00 uur Start eindfinale
15.20 uur Prijsuitreiking

Dave Ensberg-Kleijkers en Anne Appelo | presentatrice, zangers en ambassadeur van Jantje Beton

15.30 uur Einde programma
Deelnemers 100 kinderen verdeeld in twee groepen 6 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar
Informatie www.jantjebeton.nl/nkstoepranden en de aftermovie 2021
 

 

Geef een reactie