Historie en muzikaal vuurwerk bij de Kunstdagen Wittem.

 

Zaterdag 17 september aandacht voor een bijzonder muzikaal historisch programma.  “Limburg onder de voet gelopen: het Rampjaar 1672”. U hoort liederen en muziek uit de 17 eeuw over onze regio. Alles op historische instrumenten.

De 35ste editie wordt op  zaterdag 24 en zondag 25 september verrassend muzikaal afgesloten. Jonge musici en topartiesten staan dan op het podium in de kloosterbibliotheek van Wittem. Zaterdagmiddag is de Jong Talent klas van het Conservatorium in Maastricht te gast. Deze aankomende jonge musici laten horen wat zij al in hun mars hebben. Het avondconcert van meester pianist en winnaar van de Nederlandse muziekprijs Hannes Minnaar wordt ingeleid door Toine Sporken. Hannes Minnaar speelt Chopin en Shostakovitsch op een Steinway-D vleugel.  Zondagavond presenteren de Kunstdagen met trots een feestelijk slotconcert met Marco Bakker en Fenna Ograjensek . Zij brengen, begeleid door Robert Weirauch op de vleugel, een wervelend programma met opera, operette en musicalfragmenten. Alle reden om het niet te missen.

Meer info en reserveren op: www.kunstdagenwittem.nl

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie