IVN Schinnen organiseert op donderdag 29 september De fascinerende wereld van bomen van filmmaker Monique Smulders

Plaats: IVN Schinnen – lokaal, Burg. Pijlssstraat 1d, Schinnen

Tijd: 19.30 – 21.30  uur

Bomen zijn overal om ons heen: langs wegen, in parken en bossen of verspreid in het landschap. In deze film maak je kennis met de soorten loofbomen die je in Nederland tegen kunt komen en de planten en dieren die rond deze bomen leven. Je ziet hoe een boom is opgebouwd, hoe de boom opgroeit, voedsel maakt, en je leert waarom bomen hun bladeren laten vallen in de herfst. Veel planten en dieren zijn afhankelijk van bomen. Bomen leveren voedsel, schuil- en nestgelegenheid aan vogels, zoogdieren en insecten. Paddenstoelen helpen bomen om te overleven of ruimen bomen op als ze dood zijn. Dit en nog veel meer zie je in de film ‘de fascinerende wereld van bomen’.

Monique Smulders maakte eerder de films ‘Twaalf maanden natuur in het Groene Hart’ en ‘Struinen in Park Zegersloot’, die volle zalen trokken in Zuid-Holland. In haar blog Natuurnotities laat ze elke week zien wat er op dat moment te beleven is in de natuur. Monique is als gediplomeerd natuurgids verbonden aan IVN Alphen aan den Rijn, maar geboren en getogen Limburgse. Delen van deze film zijn dan ook in Limburg opgenomen.

Bekijk een voorproefje van de film via deze link:  https://www.youtube.com/watch?v=eiYDnvvcX4c

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie