30 september trappenmarathon Wilhelminaberg

1 miljoen traptreden Wilhelminaberg. Stel je het volgende voor: 750 kids op de Wilhelminaberg in Landgraaf, allemaal met 1 missie, het halen van 1 miljoen traptreden. Het succes van vorig jaar met het Project Only ‘F’riends krijgt dit jaar een vervolg. Onder het nieuwe Project ‘Samen 1 miljoen’ willen wij 1 miljoen traptreden op één dag beklimmen.

En dat zal gebeuren op vrijdag 30 september. Het is een initiatief van het Speciaal Onderwijs/VSO-school st. Jan Baptist en de SBO-school Arcadia. Twee doelgroepscholen wiens leerlingen vaak moeten ervaren dat niet alles vanzelf gaat. Echter, doorzetten, geloven in jezelf en blijven proberen zijn de kenmerken van deze kanjers! Samen naar boven met hulp van anderen, dat is waar wij voor willen gaan: 1 miljoen traptreden. Ondersteuning komt van onder andere de volgende scholen uit Landgraaf, Kerkrade en Heerlen: St. Urasula in Kerkrade; de Steltloper in kerkrade; VO de Nieuwe Thermen in Heerlen; Adelante in Heerlen; Catharina school in Heerlen; SO de Wissel in Landgraaf; An d’r Put in Landgraaf; Op gen Hei in Landgraaf en de jeugd van Connect Landgraaf. Partijen die aanhaken en ondersteunen zijn: Only Friends, Relim, The Move factory. Betrokken projecten en raakvlakken: De Gezonde Basisschool van de Toekomst, de Wijk gerichte aanpak.

Leerlingen worden voorzien van een microchip waardoor het resultaat meetbaar is. Fit en Fit met beperking, jong of al iets ouder, kansarm of kansrijk. Hand in hand gaan we de uitdaging aan. Met de juiste dosis doorzettingsvermogen, geduld en hulp. Het record is een prestatie, het verbinden het proces en uiteindelijke doel. Iedereen is gelijk en iedereen kan meedoen. De opbrengsten die opgehaald worden door donaties, inzamelingsacties en vrije gaven komen ten goede aan Stichting Careless Moments. Deze stichting organiseert een zorgeloos moment voor ouders met een of meer kinderen die een zorgvraag hebben, in de regio Zuid-Limburg.

Geef een reactie