De Katholieke Bond van Ouderen Heerlen-Stad organiseert donderdag 22 september 2022 om 14.00 uur in Het Toon Hermans Huis, Wilhelminastraat 24 6411 KW Heerlen een Overvloeishow, ontmoetingen met Italië plaats.

Voor leden is deze bijeenkomst gratis (ledenpasje s.v.p. meenemen). Niet-leden zijn natuurlijk ook van harte welkom en betalen een kleine bijdrage van € 3,–

De lezing duurt ongeveer twee uur met een kleine pauze.  Voor Iedere bezoeker is dan gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken.

Ontmoetingen met Italië – Incontri con l’Italia

“La bella Italia” vertegenwoordigt het toppunt van wellevendheid en levenslust! Het land kent zoveel verschillende aspecten, dat iedereen er eigen voorstellingen en ervaringen aan verbindt. Steden, vaak nog binnen hun middeleeuwse ommuring, met hun sierlijke gebouwen, grote musea en gezellige pleinen met evenwichtige verhoudingen. Maar ook oude dorpjes te midden van zonovergoten landschappen, die rijk zijn aan kleuren, geuren en smaken. Tijdens een vier-passentocht in de Dolomieten biedt het voortdurend wisselende uitzicht balsem voor de ziel.

De uitbraak van de Vesuvius in het jaar 79 na Christus was een Romeinse tragedie, maar opende voor ons een venster in een antieke wereld, die binnen een paar uur volledig ten onder ging. De romantische Amalfikust, waar zich schilderachtige dorpjes met pastelkleurige huisjes tegen steile kusten boven een fonkelende, azuurblauwe zee vlijen. Boven op een 1450 meter hoge berg, midden in een wijdse, lege vlakte in het Parco Nazionale dei Monti Sibillini in Umbrië, tekenen zich de getande, puntige contouren van het dorpje Castelluccio di Norcia tegen de horizon af. Deze parel bezochten we in ieder jaargetijde! In de havenstad Triest zijn de Habsburgse invloeden in de architectuur nog duidelijk zichtbaar.

Venetië pronkt trots met kunst, paleizen en kerken. Op het San Marcoplein en in de omliggende steegjes genieten we van een magnifieke zonsop- en ondergang. In Piemonte rijgen zich de heuvelrijen met wijnpercelen als parels aan een snoer aaneen. Torino was de aristocratische hoofdstad van het hertogdom Savoye. De stijl en de herinneringen aan deze tijd zijn nog steeds kenmerkend voor de pracht en grootsheid van deze stad.

De Ligurische kust met plaatsen als Genua, Savona en Portofino, bezit een verbazingwekkend mooi landschap met een bergachtig, maar zeer vruchtbaar achterland. Italië biedt het hele jaar door droombestemmingen aan. Of je nu voorkeur hebt voor een cultuur- of een strandvakantie, of je nu romantische of actieve ontspanning zoekt; wij willen u aan de hand van enkele regio’s in meerdere jaargetijden laten zien, waarom Italië zo’n grote aantrekkingskracht op ons allen uitoefent!

Door De Katholieke Bond van Ouderen Heerlen-Stad en Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie