Sportclub’25/Simpelveld/Zwart-Wit ‘19 VR1(3-0)

De bedoelingen van de WDZ Vrouwen werden  snel duidelijk. Niks anders dan vol op de aanval en voor de winst gaan luidde het Parool. Vanaf het beginsignaal werd het combinatieteam onder druk gezet. In de eerste helft speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander.
Tegenover welgeteld één (1) goede kans voor de bezoekers via Reggie Bonnema – die overigens geweldig werd gepareerd door goalie Lieve Wintraecken – stonden een stuk of tien doelrijpe kansen voor de WDZ aanvalsters. Charisse Franssen, Shayenna van Dooijewaard, Saronne Schwanen en met name Eva Brands hadden het vizier niet op scherp staan. Het was beslist geen saaie wedstrijd maar na 45 minuten stond de brilstand nog steeds op het scorebord.
In de tweede helft zagen we nog steeds hetzelfde spelbeeld. De WDZ Vrouwluuj bleven dominant en de druk werd steeds verder opgevoerd en een treffer kon eigenlijk niet uitblijven. Het was Eva Brands die de verdiende openingstreffer liet aantekenen. Ze speelde aan de linkerkant van het zestien meter gebied haar tegenstandster uit en met een fantastisch schot krulde ze de bal in de rechter bovenhoek.
Ook in de tweede helft werden er weer genoeg kansen gecreëerd om de score te vergroten. Dajan Cvijvanovic, Shayenna v. Dooijewaard en Eva Brands lieten de kansen onbenut. In de 70ste minuut was er een goede combinatie door het centrum via Denise Ruiters, Nancy Kisters en Eva Brands die door Nancy goed werd afgerond. Vlak hierna bracht Eva de eindstand op 3-0.
Het enige wapenfeit van de bezoekers in de tweede helft was een schot op de paal van Nadja van Weersch na een goed uitgespeelde counter. Uiteindelijk was het een duidelijke en verdiende 3-0 zege van de WDZ Vrouwluuj.
Volgende week spelen we tegen RKSVB VR1 onze eerste competitie wedstrijd.

Door André Hall/WDZ dames 1en Foto Wim Lauvenberg.