Al 6.000 kaarten verkocht voor Les Misérables in Maastricht

De legendarische musical Les Misérables is nog steeds een ware publiekstrekker, ook in het zuiden van het land. Sinds afgelopen mei bekend werd dat de musical in april 2023 naar Limburg komt en daar exclusief in Maastricht speelt, staat de teller al op 6.000 verkochte kaarten. “Het geeft aan dat we met deze titel een schot in de roos hebben voor alle musicalliefhebbers in Limburg”, aldus theaterdirecteur Brigitte van Eck. Ook producenten De Graaf & Cornelissen Entertainment en Van Lambaart Entertainment en programmeur Peter Noten waarderen het enthousiasme van het Limburgse publiek voor de nieuwe, Nederlandse versie van de musical. Na de première in Koninklijk Theater Carré speelt Les Misérables in een select aantal grote theaters in Nederland. Het verhaal over vriendschap, vrijheid en liefde met o.a. de Limburgse Milan van Waardenburg, Freek Bartels en Vajèn van den Bosch is van 13 t/m 23 april 2023 maar liefst 13 keer te zien in Theater aan het Vrijthof.

 

Al 6.000 kaarten verkocht sinds mei 2022 Afgelopen mei werd bekendgemaakt dat de Nederlandse versie van de legendarische West End musical Les Misérables van Sir Cameron Mackintosh in april 2023 naar Maastricht komt. Sindsdien heeft de kaartverkoop een vlucht genomen en staat de teller al op 6.000 verkochte kaarten. Het onderstreept de voortdurende kracht en populariteit van de musical, ook in Limburg.

Theaterdirecteur Brigitte van Eck: “De succesvolle kaartverkoop laat zien dat het publiek weer vertrouwen laat zien om naar het theater te komen door weer ver vooruit tickets te kopen voor hun favoriete voorstelling. Dus ja, we zijn in meerdere opzichten verheugd!”

Ook de producenten zijn enthousiast. Ruud de Graaf, algemeen directeur, reageert namens De Graaf & Cornelissen Entertainment en Van Lambaart Entertainment: “Wij zijn trots dat ook het theaterpubliek in Limburg nu al zo massaal en enthousiast kaarten heeft gekocht voor deze nieuwe versie van musicallegende Les Misérables. De Nederlandse sterrencast heeft recent een eerste visitekaartje afgegeven op televisie bij de start van het theaterseizoen. De reacties waar unaniem uitzonderlijk goed! Wij kijken er dan ook naar uit om ook in Maastricht 13 keer voor (hopelijk) uitverkochte zalen te mogen spelen. Les Misérables is ’s werelds populairste musical en het enthousiasme in Limburg bevestigt dat!”

Peter Noten, programmeur Theater aan het Vrijthof: “Les Misérables is de musical aller musicals die al 37 jaar mensen wereldwijd weet te ontroeren. Recent zag ik de nieuwe productie in het Sondheim Theatre in Londen en aan het einde van de voorstelling had ik weer de tranen in mijn ogen. En dan te bedenken dat Les Miz al een keer of 25 in de loop der jaren gezien heb. De nieuwe versie is een ‘powerhouse production’ met de prachtige decors en projecties die je helemaal het verhaal ‘inzuigen’. De magistrale muziek van Claude-Michel Schönberg blijft nog dagenlang in je hoofd zitten. Voeg daar de Nederlandse sterrencast aan toe, aangevoerd door de uit Limburg afkomstige Milan van Waardenburg, en dan wordt dit een onvergetelijke theaterbelevenis. Eén tip: nump ‘ne zakdook mèt!”

Les Misérables in select aantal grote theaters te zien. Naast Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en Theater aan het Vrijthof in Maastricht is Les Misérables slechts op een select aantal locaties in Nederland te zien. De theaters die onder toeziend oog en met persoonlijke goedkeuring van Sir Cameron Mackintosh de musical op de planken mogen brengen zijn Nieuwe Luxor Theater Rotterdam, Theater Orpheus Apeldoorn, Chassé Theater Breda en Parktheater Eindhoven.

 Sterrencast is compleet De hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse versie van Les Misérables zijn weggelegd voor Milan van Waardenburg (uit Kerkrade), Freek Bartels, René van Kooten, Vajèn van den Bosch, Ellen Pieters, Channah Hewitt, Mark Roy Luykx, Sem Gerritsma, Yannick Plugers en Michael Muyderman. Tijdens het live tv-programma Musical Awards: The Kick-Off, dat eind augustus werd uitgezonden, gaf de bijna voltallige cast voor het eerst een optreden.

Een tijdloos verhaal over vriendschap, vrijheid en liefde. Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en ongelijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Inspecteur Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen neemt Jean Valjean een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van Javert, die hem koste wat kost wil straffen?

 Praktische informatie en speeldata. Les Misérables is van donderdag 13 t/m zondag 23 april 2023 te zien in Theater aan het Vrijthof te Maastricht. Tickets zijn te verkrijgen via www.theateraanhetvrijthof.nl. Prijzen en tijden variëren per speeldatum.

Posterbeeld Theater aan het vrijthof

 

Geef een reactie