Hoofdmenu

VV Voerendaal verliest thuis van UOW’02

Met een rommelige voorbereiding achter de rug (4 van de 6 wedstrijden verloren en telkens veel schuiven door afwezigen) stond vandaag de eerste competitiewedstrijd op het programma thuis tegen UOW’02.

Met een brede en fitte groep hadden we er alle vertrouwen in en wilden we goed starten. De wedstrijd begon echter niet zoals we hadden gehoopt. Nadat Sander Smeets al een puike redding had moeten verrichten, kregen we niet veel later een onbegrijpelijke strafschop tegen. Gelukkig was de uitkomst een faire: Sander koos de goede hoek en keerde de inzet. Hierna golfde de wedstrijd op en neer met diverse mogelijkheden over en weer, waarbij wij vooral veel corners kregen maar daar niks uithaalden. Beide ploegen kregen diverse kansjes via de flanken maar gescoord werd er zo niet.

Toch kwamen we op 1-0: Jesper Senden krulde een vrije trap prachtig raak achter de kansloze doelman. Dit was tevens de ruststand. Na de pauze een vergelijkbaar spelbeeld al kantelde de wedstrijd steeds meer in het voordeel van de gasten. Zij kwamen er een aantal keer echt gevaarlijk uit maar Sander en de doortastende defensie wisten de nul vooralsnog te houden. Zelf wisten we o.a. via pogingen van Ties Dullens en diverse geblokte schoten de marge niet te verdubbelen. De druk uit Landgraaf bleef aan en onder aanvoering van invaller Bruce Rutjens wist UOW via een fraaie streep de 1-1 te maken.

Hierna lagen er ineens gigantische ruimtes, wat ons nog een grote kans opleverde. Jelle Vermeulen vond echter de doelman met zijn inzet waar afleggen waarschijnlijk de betere optie was geweest met mensen voor het vrij lege doel. Om de wederopstanding van UOW compleet te maken gingen ze ook nog een stapje verder. We gaven een vrije trap randje zestien weg, waar invaller Rutjes wel raad mee wist.

Ondanks een poging van Luc Loozen op de lijn wist Rutjens de bal perfect in de driehoek te deponeren voor de 1-2. Het was ook het slotakkoord; de scheids vond het vrijwel direct daarna genoeg geweest. Een zure start met de nederlaag waar een gelijkspel wel verdiend was geweest gezien het open spel en kansen over en weer. Volgende week op bezoek bij Simpelveld.

Door Michel van Dinther en ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno