Sporting Heerlen onderuit op eigen veld in seizoensopener

Na drie opeenvolgende nederlagen in de beker stond vanmiddag op 25 september de eerste competitiewedstrijd voor Sporting Heerlen op het programma. LHC uit Eygelshoven was de tegenstander op sportpark Grasbroek. Iets na 14:30 werd het nieuwe seizoen 2022/2023 door scheidsrechter Bouders in gang gezet.

 Zwakke eerste helft nekt thuisploeg. Sporting Heerlen begon niet erg sterk aan de wedstrijd. Dit resulteerde dan ook na slechts tien minuten alweer in een achterstand. Een corner vanaf links belandde bij de tweede paal waar Sven Meijers de bal helemaal vrij achter doelman Dave Lieveld kon koppen. Zeven minuten later volgde er een kopie van de 0-1. De volgende corner vanaf links belandde wederom bij de tweede paal, dit keer werd de bal door aanvoerder Donovan Janssen binnengekopt, 0-2. Sporting Heerlen kon in het eerste bedrijf totaal geen vuist maken en kwam overal een stapje te laat. Duels werden nauwelijks tot niet gewonnen en er kon niks gecreëerd worden. Vijf minuten voor rust kreeg LHC een vrije trap iets over de middellijn. Een steekbal over rechts werd goed breed gelegd en Jelle Meisters kon voor leeg doel de 0-3 binnen schuiven. LHC speelde net als Sporting Heerlen niet eens zo heel goed, maar stond bij rust dus toch op een comfortabele voorsprong.

Opleving kwam te laat. LHC kwam ook in de tweede helft sterker uit de kleedkamer als de thuisploeg. Slechts twee minuten na rust raakte Jarno Meertens de paal. Enkele minuten later werden de bezoekers nog eens gevaarlijk via de ingevallen spits Vince di Giulio. Een vierde doelpunt bleef vooralsnog echter uit. Na precies een uur gespeeld te hebben werd het leed voor Sporting Heerlen nog iets erger. Een voorzet vanaf rechts werd door de hand van Gianluca Martinelli van richting veranderd. Penalty, zo oordeelde de scheidsrechter. Zaid Akachar wist hier wel raad mee en zette de 0-4 op het scorebord. Enkele minuten later kwam Sporting Heerlen nog enigszins terug in de wedstrijd. Keeper Sam Baars treuzelde te lang met de bal aan de voeten waardoor Ali Abdullah Ali Salah er tussen kon komen en hij schoof de bal voor een leeg doel de eretreffer tegen de touwen. Enkele minuten later dacht Sporting Heerlen via Sammy Sabri weer helemaal terug te zijn in de wedstrijd maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Tien minuten voor tijd kreeg Sporting Heerlen uit een vrije trap een penalty toegekend van scheidsrechter Bouders. Waarom was voor iedereen op het sportpark onduidelijk maar de penalty bleef staan. Diezelfde Sammy Sabri zorgde op deze manier wel voor de 2-4. In de blessuretijd van de wedstrijd viel er ook nog een vijfde treffer voor de bezoekers. Een lange bal van achteruit werd goed doorgekopt door Vince di Giulio op de eveneens ingevallen Glenn Lemlijn. Hij kwam een op een met de doelman te staan en zorgde met een stuiterbal in de verre hoek voor het slotakkoord, 2-5.

 

Sporting Heerlen uit op revanche in Geleen.Volgende week staat voor Sporting Heerlen de uitwedstrijd tegen FC Geleen-Zuid op het programma. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd hier in 1-1 na een late gelijkmaker van de thuisploeg. Er is Sporting Heerlen dus alles aan gelegen om volgende week de drie punten meer naar huis te nemen.

ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie