Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Wedstrijden tussen de Kerkraadse ploegen KVC Oranje en FC Kerkrade-West zijn over het algemeen ontmoetingen om naar uit te kijken. Niet zelden levert het spektakelstukken op, waar de vonken van afspatten. Er wordt dan gestreden op het scherp van de snede. Ook zijn er duels waar de ene keer oranje-wit en een andere keer geel-blauw duidelijk de bovenliggende partij is. Vaak is het in het laatste geval zo dat aan het einde van het seizoen de een het een niveau hoger mag opzoeken en/of de ander tot degradatie is gedoemd. Maar, helaas, zo af en toe krijgt het publiek een wedstrijd voorgeschoteld die men het liefst zo snel mogelijk zou willen vergeten. Tot die laatste categorie mag de wedstrijd van zondag in Sportpark Bleijerheide worden gerekend. Het duel eindigde voor pakweg 200 toeschouwers in een verdiende, helaas ook bloedeloze, 0-0.

KVC Oranje, op voorhand favoriet, begon nog wel voortvarend. De ploeg van trainer Paul van Putten oefende druk uit op de defensie van de bezoekers en wist met name over  de rechter flank een aantal keren door te komen, omdat aanvaller Niels Lanckohr van de thuisclub zijn jonge opponent Koen Trompetter bij herhaling te snel af was. Echter, naarmate de wedstrijd vorderde, kregen de bezoekers van trainer Hans van Tussenbroek meer controle op het gebeuren binnen de lijnen. Sterker nog, de beste kans in de eerste helft was voor Julian Freudenberg. Hij stuitte vanuit kansrijke positie op doelman Lars van der Weide van KVC Oranje. Aan de andere kant werd een kopbaldoelpunt van Ben Vloegberghs, na een fraai voorzet van Bob Roberts door scheidsrechter Peter Theunisz uit Uden wegens buitenspel afgekeurd.

In de tweede helft veranderde er niet echt veel aan het spelbeeld. KVC Oranje was de ploeg die op het meest op zoek ging naar een treffer, maar de équipe van Van Putten bleef deze zondag beneden het niveau dat men veelal weet te halen. Ook nu weer bleef FC Kerkrade-West vrij eenvoudig overeind en halverwege het tweede bedrijf waren Bjorn Jonkers en Faruk Kaya zelfs dicht bij de 0-1. Jonkers moest in een één tegen één situatie zijn meerdere erkennen in KVC-goalie Lars van der Weiden, terwijl Kaya na een voorzet vanaf links van Jonkers bij de tweede paal -geheel vrijstaand- het zijnet vond.

Ook KVC Oranje kreeg, ondanks de mindere dag, nog een kans om doel te treffen. Ben Vloegberghs stak ploeggenoot Shensley Angela op links de diepte in, maar de aanwinst van KVC Oranje schoot uit een moeilijke hoek voorlangs.

Een gemoedelijke, teleurstellende, wedstrijd, die eigenlijk nooit een echte derby werd, eindigde zodoende in 0-0, een uitslag waarmee KVC Oranje, in elk geval gezien de kansenverhouding, het meest tevreden mocht zijn.

Geef een reactie