Een historische wedstijd gisteren in Nuenen. Nog nooit speelde het vrouwenteam van Schaesberg in de eerste klasse. En het werd een mooi debuut en een enerverende wedstrijd. Met aan het einde een mooie 2-4 overwinning als resultaat. Beide ploegen waar zeer aan elkaar gewaagd. Zeker in de beginfase. Nuenen speelde met veel bewegelijke speelsters met veel diepgang.

Maar Schaesberg had de zaken goed voor elkaar en voorin speelde vooral Stephanie Fox een belangrijke rol in het druk zetten. Bij een van de eerste hoekschoppen voor Schaesberg was het raak. Na goed inkoppen werd de bal eerst nog van de lijn gehaald maar in de rebound schoot Germaine raak. 0-1

Schaesberg kon deze voorsprong niet heel lang vasthouden.  Het niet goed afschermen van een looplijn werd fataal waardoor Nuenen de gelijkmaker kon maken. 1-1 In de fase die nu volgde was Nuenen wel veel aan de bal maar niet echt dreigend. Integendeel Schaesberg nam regelmatig de aanvallen over en was gevaarlijker.Wederom een perfecte hoekschop van Jess werd door Stephanie  binnen gekopt. 1-2.

En vlak voor rust kwam Schaesberg zelfs op een 1-3 voorsprong. Lois schoot van afstand over de keepster heen 1-3. Wat een weelde.

In de tweede helft was het spelbeeld zoals verwacht. Nuenen moest nu komen en had aan de bal een groot overwicht. Schaesberg moest verdedigen en achteruit. Met veel diepgang en positiewisselingen moest Schaesberg nog verder achteruit.  Maar onder aanvoering van uitblinkende Jess met naast haar de goed spelende Fleur Sweron en op het middenveld de altijd balvaste Aniek probeerde Schaesberg onder de druk uit te komen. Echter door het uitvallen vlak voor rust van Stephanie ontbrak er een rustpunt in voorhoede waardoor Schaesberg te vaak aanvallend niet kon doorvoetballen.

In het laatste kwart van de wedstrijd kwam Nuenen terug tot 2-3. Een hoekschop werd hard ingekopt. Veel echte kansen had Nuenen overigens niet in deze tweede helft. Wel heel veel balbezit. Schaesberg knokte voor iedere meter om de winst over de streep te trekken. Amy Doornbos kwam in de slotfase voor de moegestreden Germaine. En met de klok op de 45e minuut was het Kathleen die er vandoor ging op rechts en haar prima lage voorzet kwam bij Amy die deze lage voorzet prachtig binnen schoot. 2-4.

Nadat de scheidsrechter de klok eindelijk stilzette en affloot waren de punten binnen. Een prachtig teamprestatie werd beloond.