Mooi resultaat bij debuut Sv Abdissenbosch in 4e klasse.

Zondag stond de 1e wedstrijd , uit bij Eikenderveld op het programma,

Net als vorig jaar werd het team weer begeleid door een grote supportschare. Deze waren benieuwd hoe Abdissenbosch zich zou presenteren in de 4e klasse. Het begin was desastreus. Een eerste schot op doel van Eikenderveld kon door  keeper Bram, die vlak voor de wedstrijd geblesseerd raakte en zijn duim verstuikte, niet klemvast gehouden worden, 1-0.

Het jonge team van Abdissenbosch herpakte zich snel. Een zeer grote kans voor Noah was het eerste wapenfeit. Daarna golfde de wedstrijd op en neer.  In de 20e minuut viel  Martijn geblesseerd uit. Het  (bijna) eerste balcontact van diens vervanger Quinten, een prachtige pass over 30 meter, leidde tot de 1-1 door Noah. In de 34 e minuut deed de volgende goede kans zich voor die echter niet door Noah kon worden benut. Aan de ander kant van het veld benutte Eikenderveld een van hun weinige kansen, resulterend in een ruststand van 2-1.

Na rust een getergd en gemotiveerd Abdissenbosch, dat voelde dat men deze wedstrijd in hun voordeel kon laten kantelen. De geblesseerde Bram werd onder de lat vervangen door Nick. Men nam meteen het heft in handen , waarbij vooral gebruik werd gemaakt van de ruimte centraal in het middenveld en de sterke kwaliteiten van het team. Snel na rust scoorde Noah de gelijkmaker. Hierna had Abdissenbosch duidelijk het beste van het spel. In de 25e minuut na rust leidde een mooie actie van  Milan tot de 2-3 voorsprong door Jarno. Vrij snel erna  ontstond een kans voor leeg doel. Helaas raakt Jarno de lat. Enige minuten later was het wel raak . Na voorbereidend werk van Luc scoorde Jarno de 2-4. De wedstrijd leek gelopen, echter in een schaarse tegenaanval scoorde Eikenderveld de 3-4.

De leidde nog tot enige spannende minuten. Er ontstond echter steeds meer ruimte voor Abdissenbosch, uiteindelijk resulterend in 3-6 na doelpunten door Noah en Jarno. Een heerlijke start voor het team, dat dit resultaat verdiende. Volgende week wacht Vijlen (thuis).