De opening van het nieuwe competitie seizoen vond vanmiddag in Gulpen plaats. Tegen de plaatselijke FC mochten de mannen van trainer Martin Kremers het bal openen op het vernieuwde kunstgras. Gulpen, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de 3de klasse liet van meet af zien zich kranig te willen weren. Door snel druk op de bal te zetten en WDZ niet te laten voetballen ontstond er een fel gevecht dat zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. De eerste goed opgezette aanval van de gasten leidde direct tot de 0-1. Door goed positioneel spel kon Tom Gillissen de vrij opdravende Stijn Brands bedienen aan de linkerkant. Na het vrijmaken van de bal gaf hij een scherpe indraaiende voorzet die door Randy Eberhard vakkundig in de touwen werd gegleden.

Na de openingsgoal verviel het spel weer in vechtvoetbal, waar hachelijke momenten enkel door voorzetten uit voort kwamen. Op slag van rust waren het de gasten die de score verdubbelden. Een van richting veranderde vrije trap kwam plots in de buurt van Marc Schröder, die geen seconde aarzelde en hard binnen kopte.

De 2de helft kenmerkte zich wederom door vechtvoetbal. Heel veel kleine overtredingen die het spel vertraagden en ervoor zorgden dat het verzorgde voetbal, dat beide teams nastreefden, niet tot uiting kwam. De gastheren brachten een minuut of 20 voor tijd de spanning terug met de 1-2 via een ingekopte corner. In de resterende tijd was het billen knijpen voor beide supportersscharen. Gulpen vocht voor de 2-2, terwijl WDZ vocht voor de 3 punten. De gasten wisten de billen het hardst dicht te kunnen knijpen, waardoor de eerste 3 punter binnen is.

Tekst: Ralph Schepers en Foto’s: René Flekken.

voor meer foto’s klik op deze link.

 

 

 

 

 

Geef een reactie