Domme rode kaart kost FC Landgraaf de wedstrijd

Op zondag 25 september 2022 stond de eerste competitiewedstrijd voor FC Landgraaf weer op het programma. Na een wisselvallige voorbereiding waarin trainer Dave Zafarin de afgelopen weken een aanvallende speelstijl erin heeft geslepen, mocht het eerste elftal vandaag opdraven in een uitwedstrijd tegen SV Hulsberg. Waar het er op leek dat de wedstrijd gewonnen zou worden en de punten dus mee naar Landgraaf genomen konden worden, eindigde het duel in een nachtmerrie.

FC Landgraaf begon met een sterke openingsfase waarin het aanvallende spel duidelijk zijn vruchten afwierp. Zonder echt grote kansen te creëren was de ploeg wel dreigend en maakte het de intenties duidelijk. Aan de andere kant hanteerde Hulsberg veelal de lange bal richting het dynamische trio voorin. Het was echter FC Landgraaf dat met een schitterende vrije trap van Raul Erkens van zo’n 18 meter op voorsprong kwam na ongeveer een kwartier spelen. Tien minuten later werd het bijna 0-2; een goed aangesneden hoekschop werd net naast gekopt bij de tweede paal door Stephan Schiffer. Een minuut later volgde echter de gelijkmaker; een diepe bal op de vertrokken spits ging langs het centrale duo, de bal werd teruggetrokken in de 16 op de inlopende overige twee aanvallers en bij de tweede paal werd de goede aanval bekroond met een tegendraads schot, 1-1. Vervolgens wankelde de ploeg even kort en had SV Hulsberg misschien wel recht op een penalty toen doelman Tim Mohnen een bal wilde wegslaan maar de tegenstander op het hoofd raakte. FC Landgraaf pakte echter weer gewoon de draad op en werd met enkele aanvallen zeer gevaarlijk. Zo kon na een uitstekende aanval over rechts Kay van Haaren de bal vrij inschieten bij de tweede paal, ware het niet dat zijn poging in het zijnet eindigde. Diezelfde Kay van Haaren, die overigens sterk speelde en zeer dreigend was, gaf de bal via rechts voor op de ingelopen Mason van der Wal die over de bal heen maaide en dus de kans niet kon bekronen. Een minuut voor rust brak Kay echter op snelheid door en werd lichtjes vastgepakt in de 16. Tot ieders verbazing gaf de scheidsrechter hier wel een penalty voor en dit cadeautje werd uitgepakt door Raul waarmee FC Landgraaf op een 1-2 voorsprong kwam. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust begon Landgraaf wederom sterk en al na 2 minuten spelen brak Mason door na een goede aanval over de as van het veld; zijn poging spatte hard uit elkaar op de paal. Enkele minuten kreeg FC Landgraaf wederom een penalty, ditmaal terecht; Tyreece werd gevloerd door de rechtsback van Hulsberg nadat hij zich vrij speelde in de 16. De penalty werd koelbloedig benut door Giel Konsten die daarmee zijn competitiedebuut voor FC Landgraaf ook opluisterde met een treffer. Vlak daarna ging het echter helemaal mis; de scheidsrechter floot voor een overtreding op het middenveld. Mart Senden stond bij de bal en pakte deze kort om terug naar zijn positie te lopen. De scheidsrechter trok echter gelijk de geel en leek niet helemaal door te hebben dat Mart al geel had gekregen in de eerste helft. Daarmee volgde dus een ontzettende domme en onnodige rode kaart waardoor FC Landgraaf een half uur met 10 man door moest. Na 10 minuten werd een corner laag voorgegeven en de speler van FC Landgraaf op de 5-meter maaide over de bal waardoor de bal vrij ingetikt kon worden; 2-3. Trainer Dave Zafarin besloot wisselen en bracht verse krachten Daan, Marc, en Armin. In de 70e minuut was het echter Daan die met een harde knal van rand 16 FC Landgraaf bijna op 2-4 zette maar de doelman redde uitstekende op het schot in de verre hoek. Zo’n 10 minuten voor het einde volgde dan het cadeautje voor SV Hulsberg; de spits van SV Hulsberg ontving de bal in de 16 en werd ogenlijk heel kort vastgehouden door Marc omdat de spits zich tegen hem aan drukte. Vervolgens liet de spits zich vallen en werd er een penalty gegeven; 3-3. Alsof de gifbeker nog niet leeg was, werd er in de laatste minuut voor tijd ook nog verloren. Een scherpe voorzet vanaf rechts werd met een boogje over doelman Tim Mohnen binnen gekopt; 4-3.

Al met al speelde de scheidsrechter vandaag onbedoeld een hoofdrol en is de nederlaag volledige te wijten aan de domme rode kaart. Volgende week staat een thuiswedstrijd op het programma voor FC Landgraaf om zich te kunnen revancheren. FC Landgraaf neemt het dan op tegen VV Walram. Deze week heeft het bestuur van FC Landgraaf aangekondigd dat de thuiswedstrijden van FC Landgraaf gratis te bezoeken zijn gedurende dit seizoen. Wij hopen dan ook op uw steun te mogen rekenen tijdens de volgende wedstrijd op Park Heigank.

Door Mart Senden en Foto’s: Jos Steinen