Fitsyval is een festival waar u kunt ervaren en beleven welke aspecten allemaal belangrijk zijn als het aankomt op gezondheid, vitaliteit en welbevinden. Vooral tijdens de coronaperiode is het besef gegroeid dat het heel belangrijk is om zowel fysiek als mentaal fit te blijven en vooral hoe belangrijk het is om gezellig samen te zijn en plezier te hebben. Hier willen we onze inwoners van Simpelveld en Bocholtz een handje mee helpen!

Het Fitsyval zal op 2 oktober plaatsvinden in en rondom de Rode Beuk van 13:00 uur tot 17:00 uur. Aanmelden is niet nodig. Alleen voor een hapje en een drankje vragen wij een kleine vergoeding. Bij binnenkomst krijgt u een “healthybag” mee en een tijdsplanning van de verschillende activiteiten.

Krijtland Wonen biedt een haal- en brengservice aan voor mensen die zelf niet in de gelegenheid zijn met eigen vervoer te komen. Aanmelden voor deze service kan via d’r Durpswinkel tot vrijdag 30 september. D’r Durpswinkel is iedere werkdag geopend van 10:00 tot 12:00 uur. Ook zijn ze telefonisch bereikbaar via tel: 06 28633137.

Programma

Gedurende de dag zijn er workshops waar u kunt kennismaken met nieuwe activiteiten. Ook zijn er activiteiten die de hele middag beschikbaar zijn, zoals een springkussen of bordspellen. Hiernaast hebben wij een aantal interessante sprekers gevraagd om iets te vertellen over verschillende onderwerpen op het gebied van gezondheid. Verder zullen er kraampjes zijn met informatie. De medewerkers van Impuls zullen uiteraard ook aanwezig zijn op het festival. Een leuke kans om ze te leren kennen. Het Fitsyval is tot stand gekomen in samenwerking met een aantal inwoners en professionals binnen de gemeente Simpelveld.

Een leerzaam maar vooral leuk uitje voor jong en oud!