Hoofdmenu

Museumcafé meer grip op de toekomst

Het Huis voor de Kunsten Limburg organiseert op woensdag 16 november 2022 een kennis- en netwerkbijeenkomst voor musea. Deze bijeenkomst staat in het teken van de thema’s ‘mensen binden en boeien’ en ‘fondsenwerving’. Ben jij een medewerker, vrijwilliger of bestuurslid van een museum of collectiebeherende instelling? Meld je dan snel aan.

Maak jij je zorgen over de toekomst van jouw museum? Worstel je met het behouden en werven van bestuursleden? Met het vinden en enthousiasmeren van mensen met vaardigheden die essentieel zijn voor het voortbestaan van jouw collectie? Tijdens het Museumcafé van het Huis voor de Kunsten Limburg krijg je handige en tastbare tips over het werven en behouden van mensen voor jouw museum. Kortom, hoe maak je mensen enthousiast voor jouw museum of collectie?


Het verkrijgen van financiering en het schrijven en indienen van aanvragen voor projectsubsidies is in de praktijk tijdrovend en ingewikkeld. Hoe pak je dit aan? Hoe maak je een aanvraag voor jouw erfgoedproject? Wat komt daarbij kijken en waar moet je op letten bij het doen van een aanvraag? Tijdens het museumcafé gaan we ook aan de slag met het thema fondsenwerving. Aan de hand van voorbeeldaanvragen en projectplannen krijg je handige tips aangereikt en krijg je uiteraard de gelegenheid om vragen te stellen. Museumcafé

Woensdag 16 november 2022, 10.00 – 13.00 uur.
Huis voor de Kunsten Limburg, Ondernemersplein Limburg, Steegstraat 5, 6041 EA Roermond.

Deelname is gratis en aanmelden voor de bijeenkomst kan t/m vrijdag 11 november via het online aanmeldformulier: https://forms.gle/p1xngBVrs1m2HHFJ9. Alle info over het Museumcafé vind je terug op: www.hklimburg.nl/agenda/museumcafe.

Het Museumcafé maakt onderdeel uit van de Verenigingscafés van het Huis voor de Kunsten Limburg en is specifiek bedoeld voor medewerkers, vrijwilligers of bestuursleden van een museum of collectiebeherende instelling. Ben je verhinderd op woensdag 16 november? Meld je dan gerust aan voor een van de andere Verenigingscafés. Veel van de onderwerpen en oplossingen die tijdens het Museumcafé aan bod komen worden ook besproken tijdens de reguliere Verenigingscafés. Alle info over de Verenigingscafés vind je terug op: www.hklimburg.nl/verenigingscafe.

Foto HKLimburg