Door Patrick Mevissen en Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Zondagmiddag 2 oktober speelden de dames van LHC/UOW ’02 de eerste huiswedstrijd van het seizoen 2022-2023 voor tegen de nieuwkomer in de derde klasse uit Valkenswaard.

In de eerste helft waren de LHC/UOW ’02 dames sterker. Ze zetten de dames uit Valkenswaard goed onder druk en gaven achter geen enkele kans weg. Voorin creëerde ze enkele goede kansen waarvan er twee verzilverd werden. In de 25e minuut scoorde Jill Rouschen rechtstreeks uit een corner de 1-0 en in de 33e minuut vergrootte Kelly Daemen de voorsprong naar 2-0.

Ook in de tweede helft bleven de LHC/UOW ’02 dames sterker. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen de dames uit Valkenswaard meer grip op het spel, zonder echt kansen te creëren. Echter in de 70e minuut verloor men de rechtsbuiten bij een corner uit het oog en kopte zij de 2-1 in. De dames uit Valkenswaard maakten steeds meer gebruik van de fysieke kracht en bleven LHC/UOW ’02 onder druk zetten. Dit resulteerde in 87e minuut in de 2-2. Kijkend naar het wedstrijdbeeld laten de dames uit Waubach/Eygelshoven twee punten liggen.