Nadat Sporting Heerlen vorige week op eigen veld pijnlijk onderuit ging tegen LHC was er vandaag een uitgelezen mogelijkheid om opzoek te gaan naar eerherstel. FC Geleen-Zuid was op het eigen Graaf Huyn sportcomplex de tegenstander. Zij hadden vorige week als enige ploeg vrij omdat met ingang van het seizoen 2022/2023 er nog maar dertien ploegen spelen in de 2de Klasse F.

Slordig maar evenwichtig eerste bedrijf. Sporting Heerlen kwam goed uit de startblokken en werd na slechts twee minuten al gevaarlijk via Amir Skraoui. Hij kopte een voorzet vanaf links richting de linkerbovenhoek, echter redde FC Geleen-Zuid-doelman Mike Herveille fraai. Hierna kabbelde de wedstrijd ongeveer twintig minuten voort totdat de thuisploeg een vrije trap kreeg op een gevaarlijke plek. Specialist Chris Potter eiste de bal op en schoot hem helaas voor de thuisploeg op de lat. Acht minuten later, toen er ongeveer 30 minuten waren verstreken verscheen het eerste doelpunt op het scorebord. Mohammed Akrouch haalde vanaf een meter of twintig uit en wist de bal rechtsonder achter doelman Dave Lieveld te krijgen. 1-0. Een kwartier later vlak voor rust kwam Sporting Heerlen met een gepast antwoord. Een aanval door het midden leverde de gelijkmaker op. Ali Abdullah Ali Salah stak zijn ploeggenoot Renzo Raemaekers weg en hij verzaakte niet, 1-1.

Sporting Heerlen verzaakt in tweede helft. Ook in de tweede helft was het spel van beide kanten bij lange na niet spetterend. Een vrije trap van diezelfde Renzo was dat enkele minuten na rust wel. Hij had echter goed naar zijn tegenstander gekeken in de eerste helft en ook zijn schot belandde op het aluminium. FC Geleen-Zuid kreeg even later rond de 60ste minuut een vrije trap op rand zestien meter aan de linkerkant. Deze leverde in eerste instantie niks op, maar moest overgenomen worden omdat een warmlopende speler van Sporting Heerlen een shirt met een afleidende kleur droeg. De vrije trap die hierop volgde leverde wel gevaar op en belandde via de kluts voor de voeten van wederom Mohammed Akrouch. Hij tikte de bal van dichtbij binnen en zorgde hiermee voor de 2-1. In het laatste halfuur gebeurde er eigenlijk nauwelijks tot niets meer. Beide ploegen kwamen door belabberd positiespel en het veelal spelen van de lange bal niet tot kansen. Toen Sporting Heerlen in de slotfase opportunistischer ging spelen kwam er ruimte voor FC Geleen-Zuid. Hierdoor viel dan ook nog in de slotminuut de 3-1. Een snelle inworp vanaf links kwam voor de voeten van Levy Penders. Hij volleerde de bal uit de stuit laag in de rechterhoek.

Volgende week speelt Sporting Heerlen in speelronde drie de tweede opeenvolgende uitwedstrijd achter elkaar. Ditmaal is Sportclub’25 uit Bocholtz de tegenstander. Dit zal wederom een lastig te wassen varkentje worden voor de Heerlense selectie, maar de eerste punten komen met de week dichterbij.