Door  Andries Bemelmans en

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

De eerste helft was niet om aan te gluren, de tweede helft  was er een  zoals je het mag verwachten. In de thuiswedstrijd tegen De Trekvogels vr2 was Schaesberg een ploeg met twee gezichten. Op het zware grasveld van veld 5 begon de thuisploeg erg mat, weinig druk op de tegenstander en bal.

Een wedstrijd waarbij de tegenstander een heel duidelijke spelopvatting hanteerde. En toch liet de thuisploeg dit steeds gebeuren.

Er zat te weinig beweging in het team. Te weinig “vuile meters”  te voorspelbaar. Zowel aanvallend als verdedigend. En vooral veel te snel de onnodige lange bal.

Schaesberg kwam dan ook al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 achterstand. En er waren nog een aantal momenten waarbij de thuisploeg goed wegkwam.

Toch kwam Schaesberg nog voor rust op gelijke hoogte. Een schot tegen de hand leverde de thuisploeg een penalty op. Maar geheel in stijl van de wedstrijd werd deze gemist.

Goed doorzetten op de gestopte penalty bracht de bal uiteindelijk bij Lois die raak schoot. 1-1.

Na rust opeens een heel anders Schaesberg. Veel meer beweging, veel meer beleving en vooral veel beter voetbal. De Trekvogels moesten nu terug en kwamen nog maar zelden van hun helft af. Korte combinatie en op het juiste moment de diepe bal wisselde elkaar af.

Een prachtige boogbal van Aniek bracht Lois in positie en haar diagonale schot werd al geteld maar de bal zeilde net over. Kim, Lois, Fabienne hadden de kans om de thuisploeg in veilige haven te brengen maar steeds lukte het net niet.

De Trekvogels kwamen er niet vaak meer uit maar als ze eruit kwamen dan was het wel gevaarlijk. Kon Schaesberg nog de overwinning pakken? De tijd tikte door. Maar eerst was daar nog een grote kans voor de Trekvogels, na een onoverzichtelijke situatie  viel de bal bij de tweede paal opeens vrij voor het doel.

Maar Yaelle kon met haar voet redding brengen. Met de klok op de 43e minuut was het Fabienne die werd weggestuurd over de rechterkant. Ze sneed goed naar binnen en bracht Kim in stelling. Nadat Kim een achterop komende verdedigster nog had uitgekapt schoot ze hard laag raak. 2-1.

Daar was dan toch nog de overwinning.  En op basis van de tweede helft terecht. Maar zo aan een wedstrijd beginnen kan de thuisploeg zich niet permitteren in deze competitie.