Op zondag 2 oktober speelde FC Landgraaf tegen de gasten uit Valkenburg, VV Walram. Uiteindelijk was het VV Walram dat met een terechte 1-2 overwinning huiswaarts keerde.

De eerste kwartier gingen beide ploegen gelijk op.VV Walram had iets meer balbezit terwijl FC Landgraaf in de diepte gevaarlijk probeerde te worden. Na ongeveer 5 minuten spelen was het FC Landgraaf dat na goed druk zetten bijna de score opende. Een voorzet vanaf links kon bijna binnen worden gekopt door Giel Konsten die net iets te kort kwam. Vervolgens kreeg Walram iets meer de overhand door het onrustige spel van FC Landgraaf. Het eerste wapenfeit van VV Walram volgde na 22 minuten spelen toen men via de rechterkant de 16 meter in sneed en doelman Tim trachtte te verschalken in de korte hoek. Ook de rebound uit de tweede lijn die van richting werd veranderd, resulteerde niet in een kans. Twee minuten later volgde een shotje uit de tweede lijn van Walram maar Tim kon de bal eenvoudig pareren.

Na een half uur spelen kwam Walram terecht op voorsprong. Na een onderschepping aan de rechterkant van Landgraaf volgde een crossbal over het centrum van de verdediging; doelman Tim twijfelde bij het uitkomen en de spits van Walram kon met een stift afronden: 0-1. Walram bleef vervolgens aandringen en FC Landgraaf mocht van geluk spreken dat het 0-1 is gebleven. Twee keer werd een bal van de lijn gehaald en Walram was meermaals zeer dreigend waar FC Landgraaf niks tegenover kon zetten.

FC Landgraaf begon scherper aan de tweede helft die over het algemeen ook een stuk aantrekkelijker was om naar te kijken. Walram bleef echter wel de gevaarlijkste ploeg en kreeg meerdere malen de kans om de 0-2 te maken. Zo volgde er in de 67e minuut een 100% 1 op 1 kans maar doelman Tim weet Landgraaf in de wedstrijd te houden. Ook daarna volgde vooral enkele gevaarlijke schoten maar telkens was het Tim die redding kon brengen. In de 78e minuut was het echter de eerste goede aanval die Landgraaf terug in de wedstrijd bracht. Een voorzet kwam na een schermutseling bij de tweede paal bij Kay van Haaren terecht; bij de eerste poging miste hij de bal (vermoedelijke door een te zware stierennek) maar met een sierlijke halve omhaal bracht hij FC Landgraaf op 1-1.

De ploeg kon echter niet lang genieten van de gelijkmaker want 2minuten later stond het alweer 1-2; een aanval via rechts kwam rand 16 bij de aanvaller van Walram die met een laag schot nips Tim wist te verschalken die zijn hand er niet voldoende achter kreeg. In het slot van de wedstrijd kreeg Landgraaf meerdere grote mogelijkheden uit standaardsituaties om wederom gelijk te maken. De ingevallen Robbert kreeg een schietkans binnen de 5meter nadat de doelman de bal losliet maar zijn poging ging net naast. Daarna kwam de winst van Walram niet meer in gevaar en werden de punten over de streep getrokken.

Al met al een zure maar wel terechte nederlaag op basis van het spelbeeld. Volgende week staat FC Landgraaf de uitwedstrijd te wachten tegen promovendus Kerkrade-West. Dan wederom taak om de eerste punten binnen te halen.