SCHUNCK ontvangt CBCT kwaliteitscertificaat

Op de foto v.l.n.r.: Sandra Uijlenbroek – Manager SCHUNCK Bibliotheek, Gwen van Genderen – Manager SCHUNCK Muziek en Dans en Kor Bonnema – Directeur-Bestuurder SCHUNCK.

SCHUNCK heeft opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) voor haar onderdelen SCHUNCK Bibliotheek en SCHUNCK Muziek en Dans. Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

 

Een belangrijk onderdeel van de toetsing is de toekomstbestendigheid en de maatschappelijk rol van de organisatie. Met het certificaat heeft SCHUNCK de bevestiging gekregen dat binnen de organisatie functies en diensten op een professionele manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

De organisatie is erg blij met de uitslag, aldus Kor Bonnema, directeur – bestuurder: “We zijn trots op de erkenning van SCHUNCK als professioneel functionerende organisatie met betrokken en bekwame medewerkers. Het motiveert ons enorm dat de auditor ziet dat de integratie van al onze disciplines vruchten afwerpt. We hebben daar met zijn allen enorm hard aan gewerkt”. De auditor van CBCT verwoordt de erkenning als volgt: SCHUNCK onderscheidt zich door het aanbieden van cross-overs, waarbij één thema in de programmering in alle disciplines tot uiting komt. SCHUNCK slaagt erin om via alle disciplines de taal- en cultuureducatie van de inwoners van Heerlen te stimuleren. Onder meer op scholen én in de wijken van de stad.”

Foto SCHUNCK

Geef een reactie