EUREGIONALE ‘KOEMPELMIDDAG’ t.g.v. 40 JAAR LANDGRAAF

VOOR OUD MIJNWERKERS EN ANDERE BEZOEKERS UIT ONZE GRENSREGIO’S

ZONDAG 16 OKTOBER 2022 VAN 12.00 – 17.00 UUR

SPORT- EN EVENEMENTENHAL STRIJTHAGEN

HOFSTRAAT 5, 6372XG LANDGRAAF

 

Op deze zondag organiseert stichting HEERLYCKheyt Schaesberg een Euregionaal Koempeltreffen in Sport- en Evenementenhal Strijthagen in Landgraaf t.g.v. 40 jaar Landgraaf. Oud mijnwerkers en hun naasten uit de voormalige Nederlandse, Duitse en Belgische mijnregio ontmoeten elkaar daar in  een aantrekkelijk programma tussen 12.00 en 17.00 uur. Een programma dat ook (gratis) toegankelijk is voor de inwoners van Landgraaf en daarbuiten.

In de hal, gelegen op het voormalige mijnterrein van de ONII mijn van Schaesberg, presenteren de deelnemers (organisaties en personen die op veel manieren het mijnverleden een warm hart toedragen en uitdragen) zich aan elkaar, maar ook aan de bezoekers. Daarnaast is er een fototentoonstelling (Wilhelmina en ONII in z/w) met prachtige zwart / wit foto’s van de voormalige staatsmijn Wilhelmina en de ONII mijn.

 

E.e.a. wordt opgeluisterd door de Dreiländer Steirische Harmonica Club uit Landgraaf (12.45 – 13.30 uur) en zanger Jack Vinders uit Kerkrade met enkele mooie liedjes uit zijn rijke repertoire (15.00 – 15.45 uur).

Deze Koempelmiddag maakt deel uit van een weekend waarin het mijnverleden van Schaesberg / Landgraaf centraal staat. Op zaterdagavond 15 oktober brengt Henk Steijvers samen met fanfare Eendracht liedjes van Carboon ten gehore in het Cultuurhuis. Op zondag 16 oktober is er voorafgaand aan het Koempeltreffen om 11.00 uur een Koempelmis in de Petrus en Pauluskerk van Schaesberg waarin de omgekomen oud mijnwerkers van de Domaniale mijn uit Kerkrade worden herdacht.

Sport en Evenementenhal Strijthagen is gelegen aan de Hofstraat 5, 6372 XC in Landgraaf. Er is voldoende parkeergelegenheid rondom de accommodatie en horeca / catering voor de inwendige mens. We hopen velen van u te mogen ontmoeten op 16 oktober, en zoals gezegd is de toegang gratis.

Meer informatie over dit evenement bij de voorzitter van de Stichting HEERLYCKheyt Schaesberg: Twan Brouns, tel. 06-22967809 of e-mail:

twabro@planet.nl

https://www.heerlyckheytschaesberg.nl/

https://www.facebook.com/heerlijkheidschaesberg/

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie