OERRR Wilde Buitendag en andere activiteiten tijdens de herfstvakantie

OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten. Speciaal voor jouw kind wordt er op zaterdag 22 oktober de Wilde Buitendag georganiseerd waarop jouw lieveling zijn boswachter skills kan testen. Leren hoe je een waanzinnige hut bouwt? Sporen herkennen of vuur maken zonder lucifers? Kom klauteren, proeven, kijken en zoeken en beleef een buitendag vol avonturen in de natuur. Verzamel alle stempels en ontvang na afloop het enige echte boswachtersdiploma van OERRR.

Daarnaast zijn er ook nog andere activiteiten in de herfstvakantie. De herfst is namelijk de meest uitgelezen periode van het jaar om te genieten van de prachtige kleuren en heerlijke geuren in de natuur. Combineer die prikkelingen van de zintuigen bijvoorbeeld met de verhalen en kennis van de boswachter van Natuurmonumenten tijdens de herfstwandeling op zondag 23 oktober over de Sint-Pietersberg. Tijdens de wandeling komt de verscheidenheid van de Sint-Pietersberg aan bod. Zo zien we de meanderende Jeker, met aan de overkant het enige terrassenkasteel van Nederland: Chateau Neercanne. En hebben we vanaf de Kiekoet zicht op de Oehoevallei in de herfst. Verder komen we door het ENCI-bos, een gemengd bos, waar juist nu de prachtige herfstkleuren en paddenstoelen te zien zijn.

Deelname aan de verschillende activiteiten is uitsluitend mogelijk na online aanmelding via www.natuurmonumenten.nl/agenda. Denk aan geschikte kleding en goede wandelschoenen. Wees een kwartier voor aanvang aanwezig. Wil je meer weten over een activiteit? Neem dan contact op met Bezoekerscentrum Zuid-Limburg door te bellen naar 043-3115060 of te mailen naar bczuidlimburg@natuurmonumenten.nl.

 

Zondag 16 oktober Ontdek het leven van vroeger en nu in de ENCI-groeve

 

Dinsdag 18 oktober OERRR – Paddenstoelensafari (struinen met de boswachter)

 

Woensdag 19 oktober OERRR – Braakbal pluizen
Ontdek het leven van vroeger en nu in de ENCI-groeve

 

Donderdag 20 oktober OERRR – Een verhaal over Bèr en andere fossiele dieren

 

Vrijdag 21 oktober Stiltewandeling

 

Zaterdag 22 oktober OERRR – Wilde Buitendag

 

Zaterdag 22 oktober Ontdek het leven van vroeger en nu in de ENCI-groeve

 

Zondag 23 oktober Herfstwandeling

 

Woensdag 26 oktober OERRR – Insectenpot maken
Ontdek het leven van vroeger en nu in de ENCI-groeve

 

Vrijdag 28 oktober OERRR – Paddenstoelensafari (struinen met de boswachter)

 

Zaterdag 29 oktober Op pad met de boswachter

 

Zondag 30 oktober OERRR – Een verhaal over Bèr en andere fossiele dieren

Foto Natuurmonumenten

Geef een reactie