BELEEFWEEKEND Heuvelland, 28-29-30 oktober

 

Tijdens het jaarlijks terugkerende Beleefweekend staan we in de drie Cittaslow gemeenten Vaals, Gulpen-Wittem en Eijsden-Margraten dit jaar voor de 12e keer stil bij het belang van stilte. Stiltebeleving is belangrijk voor onze psychische en fysieke gezondheid én voor een gezonde samenleving!

Tijdens en rondom het Beleefweekend kun je meedoen aan kleinschalige activiteiten voor jong en oud op het gebied van stilte, donkerte, bezinning en mindfulness in de breedste zin van het woord. Zo kun je o.a. bosbaden, in retraite gaan, diverse workshops beleven, ontspannende massages ervaren, yogalessen volgen, mindfulness- en stilte wandelingen maken, bijzondere stilteplekken bezoeken en nog veel meer.

Tijdens het laatste weekend van oktober gaat de klok terug naar de wintertijd. Zaterdag 29 oktober is de landelijke Nacht van de Nacht en op zondag 30 oktober De landelijke dag van de Stilte.

Allemaal zijn we in de afgelopen paar jaar onverwachts en ongevraagd geconfronteerd met stilstaan en stilte. Hierdoor is meer dan ooit duidelijk geworden hoe belangrijk het is hoe we stilte ervaren. Stilte is enorm belangrijk, het geeft ruimte voor bezinning en tijd om na te denken wat er werkelijk toe doet.

Tijdens het Beleefweekend krijg je de mogelijkheid om laagdrempelig kennis te maken met thema’s als bezinning en mindfulness bij diverse Cittaslow-ambassadeurs en andere lokale partners uit het Heuvelland.

Ervaar zelf dat je stilte op een aangename manier kunt beleven door mee te doen met één van de vele activiteiten tijdens het Beleefweekend. Het complete programma met activiteiten vind je op www.beleefweekend.nl

Geef een reactie