Op een mooie vrijdagavond werd de wedstrijd Roda – VVV afgewerkt in een redelijk goed gevuld Parkstad Limburg Stadion. Onder het toeziend oog van meer dan 9000 supporters werd er een vermakelijke pot gespeeld.


 

VVV begon meteen met druk zetten en kwam dan ook uiteindelijk als eerste op voorsprong. In de 7e minuut wist Sven Braken de Roda keeper te passeren vanuit een slecht verdedigde corner.

Vanaf dat moment lijkt Roda in een meer aanvallend spel te schieten en zorgt het, na een blunder in de verdediging van VVV, in de 11 minuut voor de gelijkmaker. In de rest van de eerste helft zijn er over een weer wat kansen maar is er niet veel om over te schrijven en gaan de teams dan ook met een 1-1 stand de kleedkamers in.

De tweede helft begint Roda veel sterker en lijken ze echt voor de overwinning te knokken. En vanuit een corner komt daar de goal van het seizoen (tot nu toe) Dylan Vente schiet vanuit een halve omhaal de bal in de kruising. Een pareltje om te zien.
In de 70e minuut wordt Roda geholpen door oud speler Robert Klaasen. Hij leg Bryan Limbombe neer aan de rand van de 16 en zorgt hiermee voor een penalty en dus de 3-1 door Dylan Vente wordt gemaakt..
4 minuten later mag Limbombe zelf een doelpunt bijschrijven als hij met zijn hoofd zorgt voor de 4-1.


Hierna was het voor VVV eigenlijk wel klaar en zijn er weinig echt gevaarlijke kansen meer geweest. In de 93e minuut was er nog een schitterend schot dat ook net zo mooi gered werd door de keeper. Hiermee was de einduitslag 4-1. Roda passeert hiermee VVV op de ranglijst en houdt de aansluiting met de bovenste plekken.

Op de foto familie van Mats Canton van Sportclub Jejerdal

 

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie